Kılıçdaroğlu'ndan Kur'an kursu talimatı!

Kılıçdaroğlu'ndan CHP iftarında Kur'an kursu talimatı...

Kılıçdaroğlu'ndan Kur'an kursu talimatı!

  • CHP iftarına ilahiyat camiasından isimler katıldı.
  • Kur'an kursu öğrencilerinin paso problemi için Kılıçdaroğlu talimat verdi.
  • Kılıçdaroğlu: "Kur'an Kursu öğrencilerine paso verilmemesi kabul edilemez."
  • "Parti olarak dindar kesimle, birbirimizi yeni tanımaya çalışıyoruz.

İftarın adresi Örtaköy'de bir lokantaydı. Ev sahipliğini ise CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes yaptı. 

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi İlyas Üzüm, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Ehlibeyt Alimleri Derneği Başkanı Hasan Kanatlı gibi isimler davetliler arasındaydı. Kamuoyunun yakından tanıdığı bazı yazarlar da iftar sofrasındaydı. CHP lideri Kılıçdaroğlu yemeğe İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile birlikte geldi.

İftar öncesi  basın mensupları görüntü aldı. Sonrasında yemek kameralara kapatıldı. İftarda güncel ve siyasi konular gündeme geldi. Kemal Kılıçdaroğlu davetten ayrılırken herhangi bir açıklama yapmadı. 

Alınan bilgilere göre iftarda Kur'an kursu öğrencilerinin "Paso" sorununu gündeme geldi. Davete katılan bir konuk söz alarak, bugüne kadar kurs öğrencilerine paso verilmesi için birçok kez girişimde bulunulduğunu ancak hep İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden "CHP buna itiraz eder, kıyameti koparır." denilerek olumsuz yanıt alındığı anlatıldı.

Kur'an Kursu öğrencilerine paso verilmemesinin kabul edilemez olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Öğrenci öğrencidir. Kaldı ki Kur'an okumak güzel bir şeydir. İl başkanım, burada. Kendisine talimat veriyorum. Kur'an kursu öğrencilerinin de indirimli bilet uygulamasından faydalanması ve paso çıkarılması için Büyükşehir'e hemen biz müracaatı yapalım." diye konuştu. 

Kısa bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, "Parti olarak dindar kesimle, birbirimizi yeni tanımaya çalışıyoruz. Aynı Allah'a, aynı Peygambere, aynı kitap Kuran'a, aynı Ehlibeyte inanıyoruz. CHP olarak bizim dini çevrelerle bir sorunumuz yok. CHP, hiçbir zaman dine karşı olmamıştır. Ancak partimizle ilgili geçmişten gelen bazı yanlış algılar var. Bu algılar kasıtlı olarak siyaset adına yapılıyor, bunlar yanlıştır. Dinin siyaset için kullanılmasını doğru bulmuyoruz." dedi... 



<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan Kur'an kursu talimatı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER