'Tahliyeler örtülü aftır '

Mustafa Destici, Ergenekon davası hükümlülerinin tahliyelerini ‘örtülü af’ olarak değerlendirdi.

'Tahliyeler örtülü aftır '

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, hükümetin bu yolla yolsuzluk ve rüşvet  suçlamalarının üzerini örtmeye çalıştığını anlattı.

Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici, seçim çalışmalarını Polatlı ve Eskişehir’de sürdürdü. Destici’nin gündeminde Ergenekon davasında son yaşanan tahliyeler vardı. Polatlı’daki konuşmasına, “Bu millet çok bedel ödedi.” diyerek başladı. Ardından sözü, Ergenekon davasında yaşanan tahliyelere getirdi. Destici, “Aslında her şey birbirine girmiş vaziyette. Yargı süreci bitirilmemiş olsa da suçu sabit olanlar var. Toplumun gözü önünde işlenmiş suçlar var. Bunlar uzun tutukluluk süreleri öne sürülerek tahliye edilmiş olsa bile vicdanları yaralamıştır. Belki ileride tamir olmayacak yaralar açmıştır. Tabii burada net olarak gözüken bir şey var ki; yargı bağımsızlığı tamamen zedelenmiş bir durumdadır. Ve yargıya açık bir müdahale yapılmıştır.” diye konuştu.

    BBP lideri, tahliyelerin bir kısmını olumlu karşıladıklarını ifade etti. Şu değerlendirmelerde bulundu: “Bir, uzun tutukluluk süresi ile tahliye edilmesi gerekenler vardı. Bunların bir kısmı tahliye edildi. Bir kısmı da tahliye bekliyor. Bu doğrudur. İki, PKK ile sürdürülen müzakere ve pazarlık sürecinden dolayı özellikle KCK ve PKK’lılara bu tahliyeler aslında örtülü bir af niteliğinde olmaktadır. Örtülü bir af olarak gerçekleşmiştir. Bunu da ayırmak lazım. Üçüncüsü de, her ne kadar mahkemeler tarafından yargı kısmı tamamlanmamış olsa da suçu sabit olanlar var. Bunların tahliye edilmesi de vicdanları gerçekten kanatmıştır ve yaralamıştır.”

HÜKÜMET BUNUN VEBALİNİ TAŞIYACAK

Mustafa Destici, Eskişehir’deki konuşmasında ise tahliyeleri, hükümetin 17 Aralık’ta başlayan süreçten kendisini kurtarmaya çalışma çabası olarak gördüğünü söyledi. Destici, “Yargı bağımsızlığı adeta ortadan kaldırılmıştır, yargı çok yüksek bir sesle tartışılır hale gelmiştir. Ve bunun müsebbibi de 17 Aralık’ta başlayan süreçten kendini kurtarmaya çalışan hükümettir. Bunun vebali de onların omuzlarında asılı olarak kalacaktır. Evet belki bugün bazı soruşturmalardan sıyrılabilirler, bazılarını öteleyebilir, ileriye atabilir ama millet hafızasında asla bunlar çıkmayacaktır. Hükümet eliyle yargının itibarsızlaştırılması, yargı bağımsızlığının yok edilmesi milletin gözleri önünde yapılmıştır. Ve bu Türkiye’de inşallah ileride tedavisi mümkün olmayan yaralar açmaz. Ama şu andaki görüntü tedavisi mümkün olmayan yaralar açacak düzeydedir.” ifadelerini kullandı.



<< Önceki Haber 'Tahliyeler örtülü aftır ' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER