Taner Yıldız İsrail'e yakıt sorusuna cevap verdi

Taner Yıldız, Türkiye üzerinden sevk edilen petrolün hangi ülkeye satıldığına ilişkin soruya "Bunlar Türkiye'nin problemi değil" şeklinde cevap verdi.

Taner Yıldız İsrail'e yakıt sorusuna cevap verdi

Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi ve yeni internet sayfasının tanıtım toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiye üzerinden sevk edilen Kuzey Irak petrolünün akıbetiyle ilgili bilgiler verdi.

Şu ana kadar Ceyhan Limanı'ndan üç tanker petrolün sevk edildiğini belirten Yıldız, dördüncü kargonun da pazar akşamı itibariyle yüklenmeye başladığı bilgisini verdi.

"YÜKLENEN KARGONUN NEREYE GİTTİĞİ TÜRKİYE'NİN PROBLEMİ DEĞİL"

Enerji Bakanı, petrolün hangi ülkelere satıldığına ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi: "Yüklenen kargo İsrail'e mi, başka ülkeye mi gitmiştir; bunlar Türkiye'nin problemi değil. Çünkü petrol Irak'ın petrolü, ihaleyi açan ve satan da Iraklı kardeşlerimiz. Onların her türlü tasarrufları kendi bünyeleri içerisinde söz konusu. Belki kargo İsrail'e gitmiş olabilir ama sattıkları nokta başka olabilir. Petrol borsasına giren bir mal birinci, ikinci elden farklı sahipliklere doğru gidebilir. Biz Türkiye olarak bu kısmıyla ilgilenmiyoruz. Genel Akdeniz piyasasına sattıklarını söylediler ve şu anda Kerkük Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattı'ndaki boş kapasitenin Kuzey Irak tarafından kullanılması dolayısıyla Bağdat'ın da yüklerini hafifletmesi açısından önemli olduğu kanaatindeyiz. Oradaki siyasi istikrarın son üç haftada çok ciddi bozulması enerji sektörünü etkilemektedir. Biz de bunları yakından takip ediyoruz."

<< Önceki Haber Taner Yıldız İsrail'e yakıt sorusuna cevap verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER