Türkiye'nin umutları tükeniyor!

Türkiye'nin heyecan ile beklediği ama bir türlü gerçekleşemeyen yeni anayasa meselesinde kötü haber...

Türkiye'nin umutları tükeniyor!

Anayasa Uzlaşma Komisyonu resmen olmasa da fiilen sona erdi. Parti liderlerine rapor yazacağını belirten Meclis Başkanı Cemil Çiçek, bu şartlar altında komisyon başkanlığına devam etmeyeceğini açıkladı. 

Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplanan uzlaşma komisyonu üyeleri, komisyondaki tıkanıklığın nasıl aşılacağını masaya yatırdı. Çiçek, komisyonun çalışmaları hakkında parti liderlerine rapor yazacağını açıkladı. 

Muhalefetin bir sonraki toplantısının ne zaman yapılacağını sorması üzerine Çiçek, bu şartlar altında komisyon başkanlığına devam etmeyeceğini söyledi. 

Muhalefet üyeleri ise Salı günü saat 15'te yeniden toplanacaklarını ve AK Parti'li üyelerin gelmemesi halinde tutanak tutacaklarını açıkladı. 

CHP'li Atilla Kart, "Meclis başkanı artık komisyon çalışmalarını sürdürmek istemediğini belirtti. Komisyonun fiilen sonlandırıldığı noktaya geldik" diye konuştu. 

Samanyolu Haber'e konuşan AK Parti'li Ahmet İyimaya ise toplantı çağrısını Meclis Başkanı'nın yaptığını belirtip "Eğer Çiçek'ten çağrı gelirse elbette toplantıya katılırız." dedi… 
<< Önceki Haber Türkiye'nin umutları tükeniyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER