Prof. Dr. Ahmet Cevizci anısına kütüphane açıldı


Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünde açılan kütüphaneye geçen yıl hayatını kaybeden Prof. Dr. Ahmet Cevizci'nin ismi verildi. Kütüphane açılışına UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ın yanı sıra Prof. Dr. Ahmet Cevizci'nin eşi Nevin Cevizci ile kardeşi Arif Cevizci de katıldı.

Prof. Dr. Ahmet Cevizci ile birebir tanışma fırsatı bulamadığını anlatan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, "Öğrencisi olanlar şanslı, en azından hocamızla tanıştı. Herkes akademisyen hocasını sever, ama bazı hocalar daha çok sevilir. Ahmet hocada daha çok sevilen hocalardan biri olmuş. Hocamız arkasında bir sürü değerli eser bıraktı üniversitemize, çok güzel hizmetler verdi. Hocanın adını yaşatmak için öğrencilerine düşen en önemli görev bıraktıklarının üstüne ilave yapmaktır." dedi.

Kütüphanenin açılış töreninde duygulu anlar yaşayan eşi Nevin Cevizci ise eşi ile gurur duyduğunu söyledi. Prof. Dr. Ahmet Cevizci'nin kardeşi Arif Cevizci de öğrencilere "Onun hatırasına saygı duymak istiyorsanız topluma ve ülkeye faydalı olup çok çalışın ve ağabeyimin yaptıklarının üzerine değerler ekleyin. Ağabeyim şuan yaşasaydı eminim bunu isterdi" dedi.

Törende konuşan Felsefe Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Cemal Yakışırboy " Ahmet hocanın öğrencisi olmak çok güzeldi. Kendisine Allahtan rahmet diliyorum." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Prof. Dr. Ahmet Cevizci anısına kütüphane açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER