Prof. Dr. Güntürkün, 'düşünce okuma' ihtimalini araştıracak


Beyin araştırmalarında uluslararası üne sahip olan Prof. Dr. Onur Güntürkün, Johannes Gutenberg Üniversitesi Vakıf Kürsü Başkanlığına getirildi.

Hayvan ve insan davranışlarının biyolojik temellerine ilişkin çok sayıda ödüllü çalışmalara imza atan Güntürkün'ün 2016 yılında kürsü başkanlığını üstlenecek olması bilim çevrelerini de sevindirdi. 'Mainz Üniversite Dostları' adlı birliğin başkanı Peter Radermacher, "Prof. Dr. Onur Güntürkün'ün bu görevi üstlenmiş olmasından mutluluk duyuyoruz." dedi.

Johannes Gutenberg Üniversite Vakfı Kürsüsü'nün başkan yardımcısı Kurt Roeske ise şöyle konuştu: "Güntürkün, 100 milyardan fazla sinir hücresi ile düşüncemizdeki düzenin nasıl oluştuğunu anlatacak. O bizlerin bu düzeni bir gün anlayabileceğimizi düşünüyor. Güntürkün, kürsü başkanlığını yürütürken oldukça ilginç konuları Almanya'nın en önemli bilimadamlarıyla ele alacak ve şu sorulara cevap arayacak: 'Beynimiz bir gelişim evresinden geçti ise bu düşünce için de geçerli mi?, Anılarımız beynimizin hangi enginliklerinde gizli?, Bizi ve beynimizi zeki yapan nedir?, Beyin araştırmalarının sonunda düşünceleri okuyabilecek hale gelebilecek miyiz?" okuma-ihtimalini-arastiracak-1958233.htm'> CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER