Prof. Dr. Kaya: Öğretmen, öğrenci mutsuz; kantinci, servisçi mutlu


Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Muammer Kaya, Türkiye'de öğrenci, öğretmen ve hocaların mutsuz, umutsuz ve hedefsiz olduğunu savunarak, bu alanda sadece sevinenlerin kantinci, kafe işletenler ile servisçilerin olduğunu belirtti. Kaya, "Nitelikli öğrenciler yetiştiremezsek, bu ülke gelişip, kalkınamaz, ilerleyemez. Tercüme bilim, teknoloji ve taklitçilikle yol almak mümkün değil. Başka ülkelerin hegomonyasında geçer zamanımız." dedi.

Bilim alanında çok sayıda kitap ve makalesi bulunan Prof. Dr. Kaya, sosyal medya hesabından Türkiye'deki eğitimle ilgili ilginç paylaşımlarda bulundu. Eğitimin başlamasıyla öğrenci ve öğretmenlerin umutsuz, hedefsiz olduğunu dikkat çeken Prof. Dr. Kaya, bu alanda sadece sevinenlerin kantinci, kafe işletenler ile servisçilerin olduğunu vurguladı.

"Tatil Cenneti ülkemiz Türkiye'de 2015-2016 güz eğitim ve öğretim yılı ilk, orta ve yüksek öğretimde başladı." diyen Prof. Dr. Kaya, "Öğrencisi, öğretmeni, hocası mutsuz, umutsuz ve hedefsiz. Sadece evdeki anneler, servisçiler, kantinciler, kafeciler mutlu ve belki de biraz umutlu. Bu kadar uzun bir tatil sonrası üzerimizdeki ataleti atmak; ülkemiz, ailemiz, sevdiklerimiz ve kendimiz için üretken olmaya başlamamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Çalışmadan, üretmeden kalkınmanın, refahı yakalamanın imkansız olduğunu kaydeden Prof. Dr. Kaya, nitelikli, kaliteli eğitimin önemine dikkat çekti, bunların yapılmaması halinde başkalarının peşinden gitmenin kaçınılamaz olduğunu belirtti. Kaya, şu ifadeleri kullandı: "Bizler nitelikli öğrenciler yetiştiremezsek, bu ülke gelişip, kalkınamaz ve ilerleyemez. Tercüme bilim ve teknoloji ve taklitçilikle çok fazla yol almak mümkün değil artık bugünkü dünyada. Başka ülkelerin hegomonyasında, onların ayak izlerini takip etmek, onların teknolojilerini kullanmayı öğrenmekle geçer zamanımız. Ülkemiz bilim, teknoloji, ekonomi, sağlık, turizm diğer alanlarda başarılı olsun." CİHAN
<< Önceki Haber Prof. Dr. Kaya: Öğretmen, öğrenci mutsuz; kantinci,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER