Prof.Dr. Yavuz: Üniversitelilerin spor yapması için imkanları seferber ediyoruz


Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Osman Metin Yavuz, üniversite gençliğinin spor yapması için tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi.

Prof. Dr. Yavuz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak'ı makamında ziyaret ederek sporda ÇÜ ile İl Spor Müdürlüğü işbirliğini geliştirmek için bilgi alışverişinde bulundu. Adana'nın tesis yönünden zengin olduğunu, sporda önemli başarılar elde edildiğini belirten Yavuz, ziyaret sırasında konuşmasında şunlara yer verdi: "Her iki kurumun yapısında ve kuruluş amacında spor ve gençlik var. Bu bağlamda; Çukurova Üniversitesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün her alanda dayanışma ve paylaşma içinde olması gerekir. Üniversite ile kentte yaşayan vatandaşları yakınlaştırmak için il spor müdürlüğüyle projeler üretiyoruz. Şu anda özellikle daha önceleri atıl durumda bulunan Seyhan Baraj Gölü'nü kano, kürek ve yelken gibi sporlarla harekete geçirdik. ÇÜ Kayıkhanesini İl Spor Müdürlüğüyle ortaklaşa olarak daha verimli hale getirdik. Türkiye Olimpiyat Hazırlama Merkezi (TOHM) sporcularının orada antrenman yapmasını sağladık. Yakın gelecekte, kayıkhaneye yakın bir mekanı elit sporcular ve milli takımlar için kamp eğitim merkezi yaparak hizmete geçireceğiz."

ÇÜ'nün spor tesis konusunda hayli şanslı olduğunun altını çizen Prof. Dr. Yavuz, başta kayıkhane olmak üzere, kapalı yüzme havuzu, 2 adet spor salonu, nizami ölçülerde futbol sahası, açık voleybol ve basketbol sahaları, tenis kortu, halı saha, fitness ve cimnastik salonları bulunduğunu, kentteki kulüplerin antrenör gözetiminde tesislerden yararlanmaları için gerekli kolaylığı göstereceklerini kaydetti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ataşbak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sporcu geçmişinin yanı sıra bilim insanı olan Prof. Dr. Yavuz'un hem öğrencilere hem de doktorlara iyi model olduğunu söyledi. Ataşbak, hava koşulları, tesis, malzeme ve deneyimli ekibinin yanı sıra, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Yavuz'un da katkılarıyla ulusal ve uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapacaklarını belirtti. ÇÜ ile birlikte Adana'yı spor kenti yapmayı hedeflediklerini, bu kapsamda önemli projeleri yaşama geçirdiklerini, bu birlikteliğin kentte önemli katma değer kazandırdığına dikkati çeken Ataşbak, Çukurova Üniversitesi öğretim görevlileri sayesinde hakem ve antrenörlerin bilimsel olarak yetiştiklerini anlattı. CİHAN
<< Önceki Haber Prof.Dr. Yavuz: Üniversitelilerin spor yapması için imkanları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER