Purçu'da önerge sitemi: 90'ını kabul etmeyin bari 10'unu kabul edin


CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, TBMM Genel Kurulu'nda muhalefet olarak verdikleri önergelerin sürekli reddedilmesine sitem etti. Purçu, "Hep ret hep ret. Teklifimizle ilgili niye böyle oluyor. Birimiz Yunanistan'a birimiz Almanya'ya mı çalışıyoruz. 90 tanesini kabul etmeyin bari 10'unu kabul edin sayın bakan. Ben de ülkeme katkı sunmak istiyorum. Ben de ülkemi büyütmek istiyorum niye böyle oluyor." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 28. Birleşimi açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi yönetiyor.
Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Tasarının 2. Bölümünün görüşmelerine başlandı.

Tasarının 12. Maddesine geçildi. Maddeye göre Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 41. Maddesinde bir dizi düzenlemeye gidildi. Kabul edilen madde ile kimlik kartında yer alacak biyometrik verinin türü, niteliği ve alınma yaşı İçişleri Bakanlığı'nca belirlenecek. Merkezî veri tabanında tutulan biyometrik veriler kimlik doğrulama işlemleri dışında kullanılamayacak. Kimlik kartı hiçbir kişi veya kurum tarafından alıkonulamayacak. Evlenme işlemi tamamlandıktan sonra, çiftlere uluslararası aile cüzdanı verilecek.Madde yapılan oylamayla kabul edildi.

PURÇU: ÖNERGELERE HEP RET

AK Parti Grup Başkanvekili'ne önergelerini neden hep reddettiklerini soran CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, "Hep ret hep ret. Teklifimizle ilgili niye böyle oluyor. Birimiz Yunanistan'a birimiz Almanya'ya mı çalışıyoruz. Sayın başkanım ne olur ya. Bizim de önerilerimiz var. Biz Türkiye halkına çalışıyoruz, bizim de fikrimiz olabilir. 90 tanesini kabul etmeyin bari 10'unu kabul edin sayın bakan. Ben de ülkeme katkı sunmak istiyorum. Ben de ülkemi büyütmek istiyorum niye böyle oluyor. Hepimiz bu ülkeye çalışıyoruz arkadaşlar. Hep ret, hep ret hep ret el kalkıyor. Biraz araştıralım ona göre el kaldıralım. El kaldırıyor ama niçin el kaldırdığını bilmiyor. Bu ülke hepimizin, bu halk bizden hizmet bekliyor. Hep birlikte el ele çalışmamız lazım." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Purçu'da önerge sitemi: 90'ını kabul etmeyin bari 10'unu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER