Putin uyardı: Uluslar arası durum öngörülemez hale geliyor


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin'e yapacağı ziyaret öncesi Rus haber ajansı TASS ve Çin haber ajansı Xinhua'ya özel açıklamada bulundu. Uluslar arası durumun giderek daha öngörülemez hale geldiğini belirten Putin, dünyada artan gerginliğin nedeninin belirli ülkelerin uzlaşmaya varmak istememelerinden kaynaklandığını söyledi.

Çok kutuplu dünya modelinin oluşum sürecinde bölgesel ve küresel istikrarsızlıkların arttığına dikkat çeken Putin, ismini vermeden ABD'nin uluslar arası politikalarını eleştirdi.

Bir kısım ülkelerin kendi üstünlüklerini korumak için her türlü hukuksuzluğu yaptığını kaydeden Rus lider, "Kendi ülkelerinde insan hakları ve hukukun üstünlüğünden bahsedenler, BM Anlaşması'nda yazılı olan uluslar arası arenada devletlerin eşitliği ilkesini unutuyorlar…" dedi.

Rusya ve Çin arasında böyle bir dönemde gelişen ilişkilerin önemine değinen Rus lider, "Bu koşullarda Rus-Çin işbirliğinin gelişimi ulusal ve bölgesel istikrar ve güven açısından özel bir önem ifade ediyor." şeklinde konuştu.

Rusya ve Çin arasında 2014'de toplam ticaret hacminin 88,4 milyar dolara ulaştığına dikkat çeken Putin, Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımların iki ülke arasında ticareti güçlendirdiğini ifade etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Putin uyardı: Uluslar arası durum öngörülemez hale geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER