Putin, "Zika" virüsüne karşı aşı geliştirilmesi talimatı verdi


Geçtiğimiz haftalarda Ebola'ya karşı etkili bir aşı geliştirdiğini duyurarak bu aşıyı tescilleyen Rusya, şimdi de Zika virüsüne karşı aşı geliştirmeyi planlıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus bilim adamlarına Zika virüsüne karşı bir aşı geliştirmeleri talimatı verdi.

Rusya'da şu ana kadar Zika virüsüne rastlanmasa da Putin, önceki gün Sağlık Bakanı Veronika Skvortsova'yı bu konuda dikkatli olması konusunda uyarmıştı. Özellikle Güney ve Orta Amerika'dan gelen uçaklarda Zika virüsünün de gelebileceği endişelerini dile getirmişti.

Veronika Skvortsova ise "Böyle bir salgının bizi tehdit etmediğini biliyoruz. Bu enfeksiyonu taşıyabilecek doğal bir faunamız yok." açıklamasını yapmıştı.

Sivrisineklerden insanlara geçen Zika virüsü, özellikle Afrika ve Güney Amerika bölgelerinde görülüyor.

Rus bilim adamları da Mart ayı itibariyle Zika'ya karşı bir aşıyı denemiş olmayı planlıyor. Aşının geliştirildikten sonra da Zika virüsünden etkilenen ülkelere ihraç edilmesi bekleniyor.

Rusya, iki hafta önce Vladimir Putin tarafından "dünyadaki en etkilisi" olarak duyurulan Rus uzmanların geliştirdiği Ebola ilacını resmen tanıtmıştı. Tek dozunun 160 dolar civarında olması beklenen ilacın ilk olarak Mart ayında Gine'de kullanılmaya başlanması bekleniyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Putin, "Zika" virüsüne karşı aşı geliştirilmesi talimatı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER