Rahman'dan BDT liderlerine terörle mücadele çağrısı


Kazakistan'da düzenlenen Bağımsız Devletler Topluluğu'na (BDT) üye ülke Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılan Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, liderlere terör ile mücadelede işbirliği yapma çağrısında bulundu. BDT bölgesinde güvenliğin sağlanması, terör ve diğer tehditlere karşı mücadele, göç, sınır güvenliğinin sağlanması, askeri alanında işbirliği, ekonomik ve ticari işbirliği gibi pek çok konunun gündeme geldiği toplantıda liderler, birlik mesajını verdi.

Toplantıda konuşan Rahman, "Dünyadaki istikrarsızlık ve mali krizin devam ettiği dönemde BDT kapsamında bu konuları değerlendirerek, sorunlara çözüm bulabiliriz. Birçok terör gruplarının ortaya çıkması endişe vericidir. İslam'ın değerlerinin kullanarak, kendi amaçlarına ulaşmak isteyen gruplara karşı ortak mücadele vermemiz gerek." diye konuştu.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambaayev, Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Moldova Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Galbur, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Satlık Satlıkov ve Ukrayna'nın Astana Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Yuri Lazbek katıldı.
Toplantıda, BDT dönem Başkanlığı Kazakistan'dan Kırgızistan'a geçti. Bir sonraki liderler zirvesinin 16 Eylül 2016'da Bişkek'te yapılması kararlaştırıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Rahman'dan BDT liderlerine terörle mücadele çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER