Numan Kurtulmuş: Patlamaya karışan faillerin kimlikleri yüzde 99 netleşti

Numan Kurtulmuş: Patlamaya karışan faillerin kimlikleri yüzde 99 netleşti

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara'daki patlamayı gerçekleştiren faillerin kimliklerinin yüzde 99'unun netleştiğini söyledi. Kurtulmuş, "Kimlikler son aşamasında aşağı yukarı yüzde 99 mertebesinde netleşmiştir. Ama sadece orada üzerine bombayı koyup patlatan değil ki onunla ilgili bütün bu organizasyon halkalarının hepsinde birçok insanın birçok çevrenin olduğunu biliyoruz. Ümit ederiz ki çok kısa süre içerinde bunların hepsi aydınlanır." dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen Küçük Mecidiye Camii'nin açılış töreninin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düşürdüğünü açıkladığı İnsansız Hava Aracı ile ilgili soruyu cevaplayan Kurtulmuş, "Bizimde şuan ki bilgimiz kamuoyuyla paylaşıldığı kadarıyladır. TSK'nın Türkiye'nin sınırlarıyla ilgili angajman kuralları var. Bu kurallar ihlal edildiğinde o kuralları ihlal edenler önce uyarılır arkasından bu defaatle yapılan uyarılara uyulmadığı takdirde Türkiye sahası terkedilmediği takdirde angajman kurallarının gereği yerine getirilir. Şuandaki elimizdeki bilgi milliyeti bilinmeyen hava aracının angajman kuralları gereği düşürüldüğüdür." ifadelerini kullandı.

'KİMLİKLERİ YÜZDE 99 NETLEŞTİ'

Kurtulmuş Ankara'da meydana gelen patlama ilgili soruyu şöyle cevapladı: "Çok hazin bir tablo. Suruç'taki canlı bombada Ankara'daki canlı bombada gerçekten fevkalade hepimizin yüreğini sızlatmış olan acı bir tablodur. Bu konu ile ilgili daha öncede çok sayıda canlı bomba ihbarları yapılıyor. İhbarların çok büyük bir kısmı gerçek çıkmıyor. Ayrıca çok sayıda canlı bomba yelekleri yakalandı. Son derece iyi organize edilmiş, son derece iyi örgütlenmiş bir terör çetesi ile karşı karşıyayız. Bu terör çeteleri canlı bomba böyle herhangi bir yerden muhtemelen çok uzun mesafeleri aşarak gelmiyor. Bombalar başka kanallarla, insanlar başka şekilde geliyor. Belki hiç birbirinin tanımayan insanlar buluşarak patlama anından belki dakikalar evvel bu olayı gerçekleştirecek organizasyonun son adımını atıyorlar. Bu meselenin bütün teferruatıyla araştırıldığından emin olmanızı isterim. Nasıl burada herhangi bir zafiyet var mı? Yok mu? Nasıl Kılıçdaroğlu'nu bu endişe etmeye sevkediyorsa hiç şüpheniz olmasın ki bizleri de endişeye sevkediyor. Bu konuyla ilgili hem idari soruşturma başlatılmıştır. Hem de Devlet Denetleme Kurulu harekete geçirilmiştir. Olayın bütün yönleri ihmal, hata, kasıt, noksan ne varsa bunların hepsi ortaya çıkarılacaktır. Kimlikler son aşamasında aşağı yukarı yüzde 99 mertebesinde netleşmiştir. Ama sadece orada üzerine bombayı koyup patlatan değil ki onunla ilgili bütün bu organizasyon halkalarının hepsinde birçok insanın birçok çevrenin olduğunu biliyoruz. Ümit ederiz ki çok kısa süre içerinde bunların hepsi aydınlanır. "

'HERKESİN HASSAS OLMASI LAZIM'

Ankara'da meydana gelen patlama ile ilgili yayın yasakları ile ilgili soruyu cevaplayan Kurtulmuş, "Çok ağır bir tablo. Bu tablonun içerisinde kusura bakmayın tabi ki oturacağız olayla ilgili ne oldu ne bitti bunları aydınlığa çıkaracağız. Ama daha olay ortadayken olayla ilgili devletin resmi kurumlarının elinde dahi birçok bilgi yokken bilmedikleri bir takım konular üzerinden spekülasyonlar yaparak insanların hatta bazı çevreleri birbirinden uzaklaştırmaya çalışmaları, insanlar arasında korku ve endişe yaratacak bir takım bilgilerin spekülatif bir şekilde dolaşması da herhalde çok ciddi bir şekilde kabul edilebilecek bir şey değildir. Dolayısıyla herkesin hassas olması lazım." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Numan Kurtulmuş: Patlamaya karışan faillerin kimlikleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER