Umre de hayal oldu

Ramazan’daki fiyat artışları umreyi de etkiledi. Ramazan umresi fiyatı geçen yıla oranla yüzde 22 zamlandı.

16 bin vatandaşa umre ümidi

Video: Arşiv
Gıda fiyatları gibi Ramazan umre fiyatları da geçen yıla oranla pahalandı. Ramazan umre fiyatlarındaki artış, yüzde 22'yi buldu. Ramazan ayında umre yapmak artık orta direğe hayal oldu.

EN UCUZ 1310 DOLAR

Diyanet İşleri Başkanlığı geçen yıl Ramazan'da umre yapmak isteyenleri en uygun fiyat olan 1235 dolardan kutsal topraklara götürdü. Diyanet, bu yıl ise en uygun Ramazan umresini yüzde 6 artış yaparak 1310 dolara çıkardı. Geçen yıldan beri dolar kurunda yaşanan yükselişlerle Ramazan umresinin fiyat artışı yüzde 22'yi buldu.

3 KİŞİ 11 BİN 600 TL

Geçen yıl kişi başı üç kişilik odalarda yaklaşık 3150 liraya mal olan Ramazan umresi bu yıl 3 bin 865 liraya çıktı. Üç kişilik bir aile geçen yıl Ramazan'da iki haftalık bir umre için 9 bin 450 lira ödeme yapması gerekirken, bu ücret bu yıl 11 bin 600 lirayı geçti.

YAKLAŞIK 5 MEMUR MAAŞI

Türkiye'de memur maaşları yaklaşık 2 bin 500 lira. Üç kişilik bir memur ailesinin Ramazan umresi yapmak için yaklaşık 5 maaşını gözden çıkarması gerekiyor. Asgari ücretlilerde bu rakam 9 maaşa tekabül ediyor.

NORMAL ORGANİZASYONLAR DAHA PAHALI


Diyanet İşleri Başkanlığının ekonomik Ramazan umre organizasyonlarının yanı sıra normal umre organizasyonları da bulunuyor. Bu organizasyonların fiyatları ise ekonomik turlara göre yüksek. 14 günlük ekonomik turla yapılan umrelerde yaklaşık 5 gün Medine'de, geri kalan günler ise Mekke'de konaklatılıyor.

ÖZGÜR DÜŞÜNCE

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER