Ramazan'da kardeşlikler daim olsun!..

Kimse Yok Mu’nun Kardeş Aile projesi Ramazan’da ihtiyaç sahipleri için ayrı bir öneme sahip...

Ramazan'da kardeşlikler daim olsun!..

Ramazan vesilesiyle kardeş aileler birbirlerini ziyaret ediyor ve aynı sofrada iftarlarını açıyor. Eller hep birlikte açılıyor, kardeşliğin daim olması için bir ağızdan dualar ediliyor. 

Kardeş aile ziyaretlerinin pek çoğu coşku, sevinç, hüzün ve diğerkâmlık gibi pek çok duyguyu bir arada barındırıyor. Manzara hemen hemen hepsinde aynı oluyor. İftara dakikalar kala huzursuzlanıp, yemeği kapı önlerinde bekleyen çocuklar,  kardeş aile bireylerinin görünmesiyle birlikte sevinç çığlıkları atıyor. Aile bireyleri hep beraber arabadan iniyor. Kapı önünde sarılmalar ve tokalaşmalar eşliğinde sıcak bir karşılama gerçekleşiyor. Kardeş aile bireyleri yanlarında kendi yaptıkları yiyecekleri getiriyor. İftar vaktinin gelip çatmasıyla pür neşe aynı sofraya oturuluyor. Ev sahibi biraz çekingen ama onca yokluğa rağmen son derece misafirperver davranıyor konuklarına. Ramazan’ın bereketi sofraya aksediyor o akşam; oruçlar bolluk içinde açılıyor. Sofrada en çok tatlı rağbet görüyor. Tatlı yerken tatlanan bir sohbet eşliğinde paylaştıkça artıyor mutluluklar. Gece nihayete erdiğinde bu birliktelikten her iki taraf da memnun olmuş bir şekilde ayrılıyor. Bu manzara tüm Ramazan boyunca farklı farklı şehirlerde bambaşka hanelerde yaşanmaya devam ediyor.

Bir de herkesin yakından tanıdığın aileler var onlar bu Ramazan Kardeş Ailesini evlerinde ağırlıyorlar, iftarını onlarla birlikte açıyorlar, o gün tüm hazırlıklarını onlar biraz daha rahat etsin diye yapıyorlar. Bülent Özveren, Kemal Gülen, Tarık Mengüç, Ayşenur Yazıcı, Zeynep Kasımlıoğlu ve daha birçok isim Kardeş Ailesini evinde ağırladı. Ve iftarın sonunda uzun süre devam edecek kardeşliğin bağları kuruldu.

Bağışta bulunmak için;










<< Önceki Haber Ramazan'da kardeşlikler daim olsun!.. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER