Rektör Coşkun: Ayaküstü herkes yalan söylüyor, yalanı hayatınızdan çıkarın

Rektör Coşkun: Ayaküstü herkes yalan söylüyor, yalanı hayatınızdan çıkarın

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, öğrencilere dürüst olmaları gerektiğini söyledi. Rektör Coşkun, "Bu memleketin çektiği en önemli şey yalan. Ayaküstü herkes yalan söylüyor. Yalanı hayatınızdan bir çıkarın. Ne kadar güzel olduğunu göreceksiniz." dedi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Yenilikçilik ve Girişimcilik Topluluğu tarafından öğrencilere 'Bilfest Profesyonellerle Girişimcilik, Motivasyon, Başarı ve İletişim' konulu konferans verildi. GAÜN Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansta konuşan Rektör Coşkun, motivasyon, iletişim ve girişimciliğin hayatın bizatihi kendisi olduğunu ifade etti.

Eskiden hayatın kolay olduğunu, araçlar, bilgisayarlar ve sosyal medya olmadığı için mutlu olmanın, motive olmanın kolay olduğunu kaydeden Gaziantep Üniversitesi Rektörü, şunları ifade etti: "İnsanoğlu belirli bir çağa göre yaratılmamış ki insanın yaratılışından itibaren bizden sonra gelen nesiller de aynı mutluluğu, iletişimi, motivasyonu yaşamak üzere yaratılmışlardır. Belirli bir çağın içerisine sıkıştırılmış bir yaratık değildir insan. O yüzden o dönemde o varsa bu dönemde de başka şeyler var. Ne kadar dezavantajlar varsa o kadar da avantajlar var. Bütün saydığım enstrümanları aslında olumlu olarak kullanabileceğimiz bir dünyada yaşıyoruz. Hele de şu sıra bizim coğrafyamızda Gaziantep'te bir yandan Suriyeli misafirlerimiz var. Bunu yüksünmüyoruz ama getirdiği sorunları görüyoruz. Elbette onlara kucak açıp, dertlerine çare olmaya çalışıyoruz ama kolay bir iş değil yani 400 bin kişiyi nasıl ağırlayacaksınız. Ama elden gelen bütün gayreti de gerek hükümet gerek şehir erkleri yapmaya çalışıyor. Öbür taraftan terör hadiselerine şahit oluyoruz. Bu canımızı sıkıyor, üzülüyoruz. Son zamanlarda sıcak savaşın seslerini duyuyoruz bazen Rusya'dan. Bütün bunlara rağmen yaşamak ve dimdik ayakta durmak zorundayız. Bütün bu süreç içerisinde de motivasyonunuzu kaybetmeyeceksiniz. Hayata pozitif bakışınızı, hayallerinizi kaybetmeyeceksiniz. İçinizdeki çocuğu öldürmeyeceksiniz."

Öğrencilere hayatla ilgili tavsiyelerde de bulunan Yavuz Coşkun, sözlerini şöyle tamamladı: "Mesleğinizi sevdiğiniz takdirde her meslek kendi içerisinde son derece kıymetli ve değerlidir. KPSS'ydi, formasyondu, öğretmenlik sınavıydı takmayın bunu. İnanın takmayın. Çıkın yola bugün. Çıkın yola kendinizi doldurun, ateşleyin. Bakın görün, üç beş sene sonra neredesiniz? İş, aş bunlar önemli şeyler karnını doyurması ev kurması lazım. Bunlar ciddi şeyler ama bunları sizi engelleyen önünüzü tıkayan şeyler olmasına da asla izin vermeyin. Tabi dürüst olun. Dürüst olun. Bu memleketin çektiği en önemli şey yalan. Ayaküstü herkes yalan söylüyor. Yalanı hayatınızdan bir çıkarın. Ne kadar güzel olduğunu göreceksiniz."





CİHAN
<< Önceki Haber Rektör Coşkun: Ayaküstü herkes yalan söylüyor, yalanı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER