Reza Zarrab lüks hayatına tam gaz devam ediyor

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda tutuklandıktan sonra serbest bırakılan İranlı , operasyonu yürüten polisler 11 aydır tutuklu.

Reza Zarrab lüks hayatına tam gaz devam ediyor

Neden tutuklandıklarını dahi öğrenemeyen polisler hakkında halen iddianame hazırlanmadı. 17-25 Aralık sonrası 60 bin polis sürgün edildi, 5 bin hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Devletin kodlarının oynanmasına sebep olan soruşturmanın kilit ismi Zarrab'dı. 3 bakana rüşvet vermekten yargılanan ve proje mahkemelerce serbest bırakılan Zarrab, 40 milyon dolara Kanlıca'da satın aldığı tarihî yalıya kaçak kat çıktı. Yalıya deniz araçlarının yanaşabilmesi için de 110 bin TL'ye elektrikli iskele yaptırdı. Ayrıca Beşiktaş'ın yeni inşa ettirdiği Vodafone Arena Stadı'ndan 1,2 milyon liraya loca satın aldı.

17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasını yürüttüğü için tutuklanan polisler hakkında 11 aydır iddianame hazırlanmadı. Polisler neden tutuklandıklarını dahi öğrenemezken, soruşturmasının bir numaralı sanığı Reza Zarrab lüks yaşamına devam ediyor. Serbest kaldıktan sonra el konulan paraları faiziyle iade edilen İranlı işadamı hakkında skandallara yenileri eklendi. Zarrab, İstanbul Kanlıca'da tarihi iki yalıyı 2011'de 40 milyon dolara aldı. Yasa gereği çivi bile çakılması yasak olan yalısına kaçak kat çıktı, iki bina arasına asansör ve tüp geçit yaptırdı. Ayrıca yalılara deniz araçlarının rahat yanaşabilmesi için 110 bin lira harcayarak otomatik açılır kapanır elektrikli iskele inşa ettirdi.

Zarrab, son olarak Beşiktaş Kulübü tarafından yaptırılan Vodafone Arena'dan loca alırken adından söz ettirdi. İranlı işadamının Vodafone Arena'daki 50 numaralı locayı 1,2 milyon lira peşin para ödeyerek satın aldığı ortaya çıktı. Söz konusu locanın 12 kişilik olduğu ifade edilirken, Beşiktaş taraftar grupları bu satışa tepki göstermişti. Zarrab'ın eşi Ebru Gündeş de geçtiğimiz martta Ziraat Bankası'nın Etiler Şubesi'nden 40 milyon lira kredi çekerek Londra'da ev aldı. Kredinin aylık ödemeleri ise 600 bin lira.ZAMAN
<< Önceki Haber Reza Zarrab lüks hayatına tam gaz devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER