Romanlara 'uyuz' diyen Le Pen'in başı dertte


Fransa'da aşırı sağ parti Ulusal Cephe'nin (FN) kurucusu Jean Marie Le Pen'in başı, Romanları hedef alan ırkçı söylemleri nedeniyle dertte.

2014 yılında düzenlenen yerel seçimler öncesi partisinin Nice Belediye Başkanlığı adayına destek toplantısında konuşan Le Pen, Romanlar için 'uyuz' ve 'pis kokulu' ifadelerini kullanmıştı. Le Pen aleyhine açılan davada Nice Savcısı, eski FN Genel Başkanı'ın 'ırkçı söylemler' ve kökene dayalı ayrımcılık olarak nitelendirdiği ifadeleri nedeniyle 25 bin Euro para cezasına çarptırılmasını istedi. Savcı kararın da medya aracılığıyla yayınlanmasını istedi.

Romanlar lehine davaya, SOS Racisme ve İnsan Hakları Ligi de taraf oldu. SOS Racisme avukatı Patrica Suid de Le Pen'in ifadelerini Romanları aşağıladığını hatırlattı. Aşırı sağcı siyasetçinin avukatı Frederic Joachim ise AP Milletvekili olan Le Pen'in dokunulmazlığını hatırlattı ve davanın düşmesi gerektiğini savundu.

Mahkemenin kararını 7 Nisan'da görülecek duruşmada açıklaması bekleniyor.

Aşırı sağ partinin kurucusu 87 yaşındaki Jean Marie Le Pen, daha önce Müslümanlara hakaretten 10 bin Euro maddi tazminat ödemeye mahkum olmuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Romanlara 'uyuz' diyen Le Pen'in başı dertte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER