Romanya başbakanı hakkında dava açıldı, mal varlığı donduruldu


Romanya Başbakanı Viktor Ponta hakkında yolsuzluk davası açıldı.

Viktor Ponta, Türkiye'de uzun süren diz ameliyatı ve istirahat devresinin ardından geçtiğimiz hafta Romanya'ya dönmüştü. Bugün savcılar tarafından sorgulanan Ponta'ya vergi kaçakçılığı, kara para aklama ve yalan ifade verme suçlarından dava açıldı. Ponta'nın sorgu sırasında susma hakkını kullandığı belirtildi. Savcılar, Başbakan Ponta'nın bu suçları 2007-2008 yıllarında milletvekilliği yaptığı dönemde işlediğini iddia ediyor. Ponta, iddiaları reddediyor.

Başbakan Ponta'nın milletvekili olduğu dönemde bir hukuk firmasına avukatlık hizmeti verdiğine dair fatura düzenlediği ve siyasi müttefiklerinden Dan Sova'dan en az 45 bin dolar aldığı öne sürülüyor. Sova daha sonra Ponta kabinelerinde üç kez bakan olarak görev almıştı.

Yolsuzlukla Mücadele Kurumu savcıları ayrıca Ponta'nın mal varlığını banka hesaplarını geçici olarak dondurduklarını da açıkladı.

Romanya'da ilk kez bir başbakan hakkında dava açılıyor. İddia edilen suçlardan bazıları ile ilgili dokunulmazlığı olmayan Viktor Ponta'nın tutuklanıp tutuklanmayacağı bilinmiyor.

Başbakan Ponta, dün de yolsuzluk iddiaları sebebiyle Sosyal Demokrat Parti liderliğinden ayrıldığını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, Başbakan Ponta'nın yolsuzluk davasında şüpheli olduğu ilan edilmesi üzerinde istifa etmesini istemişti. Ponta ise bunu reddetmişti. İkili, 5 Haziran'dan bu yana hiç görüşmedi. CİHAN
<< Önceki Haber Romanya başbakanı hakkında dava açıldı, mal varlığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER