Romanya'da hükümet düşüren yangında ölenlerin sayısı 38'e ulaştı


Romanya'da Ponta hükümetinin istifasına neden olan gece kulübü yangınında ölenlerin sayısı 38'e yükseldi. Açılan soruşturmada işyeri sahipleri tutuklandı. Bükreş 4. Bölge belediye başkanıyla birlikte gözaltına alınan 2 kişinin ifade işlemleri sürüyor.

Romanya'da son 10 yılın felaketi olarak adlandırılan gece kulübü yangınında ölenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Yangından sağ kurtulan 107 yaralıdan 49'unun durumu ciddiyetini koruyor. Yaralıların tedavisine yurt dışından gelen doktorlar da destek veriyor. Hastalar, gaz zehirlenmesi nedeniyle solunum yolları rahatsızlığı yaşıyor. Durumu ağır olan hastalardan 17'si bugün Belçika ve Hollanda'ya nakledildi. Nakil sırasında ölen hastalarla birlikte faciada hayatını kaybedenlerin sayısı 38'e yükseldi.

TÜRK GENCİN DURUMU CİDDİ

Bükreş Floreasca hastanesinde tedavisine devam edilen Ayberk Mancı'nın durumu ciddiyetini koruyor. Mancı için, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden de uzmanlar da geldi.

Öte yandan, savcılık faciayla ilgili 147 kişinin ifadesini aldı. İşyeri sahibi üç kişi, tutuklandı. İşyerine ruhsat veren ve denetimlerden sorumlu 4. Bölge belediye başkanı Cristian Popescu Piedone dahil maytapları satan firmanın sahibi iki kişi gözaltına alındı.

Geçtiğimiz Cuma gecesi meydana gelen yangın, Romanya'da büyük bir travma oluşturmuş, hafta içinde hükümetin istifasına yol açmıştı. Aynı şekilde, 4. Bölge Belediye Başkanı Cristian Popescu Piedone de istifa etmişti. Ölümlerin sebebi olarak yolsuz siyasi ve bürokratları gören binlerce Romen ise gösterilerini sürdürüyor. CİHAN
<< Önceki Haber Romanya'da hükümet düşüren yangında ölenlerin sayısı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER