Ruh sağlığı bozulanların gazi sayılması için kanun teklifi


CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, terör olayları sonrası 'hayatını kazanamayacak şekilde' ruh sağlığı bozulmuş askerlerin gazi sayılması kanun teklifi verdi.

Kanun teklifiyle; 'hayatını kazanamayacak şekilde' ruh sağlığı bozulmuş askerlerin ailelerinin daha fazla sosyal haklara sahip olarak hayatlarını idame ettirmesi ve maddi manevi haklardan yararlanması hedefleniyor. Yarkadaş, "Vatan sevgisiyle, kahramanlığın ve fedakarlığın sembolleri olan, kendileriyle gurur ve onur duyduğumuz şehit ve gazilerimize sahip çıkmak ne kadar görevimizse, onların ailelerine sahip çıkmakta aynı boyutta görevimiz olmalıdır. Bu görev hem vatansever kavramının hem de tarihe karşı sorumluluğun bir gereğidir." dedi.

Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun İle Terörle Mücadele Kanununda Değişiklik Yapılması öngörülen Kanun Teklifinde şu ifadelere yer verildi:

"Terör olaylarında şehitlerimiz ve gazilerimiz dışında çok sayıda askerimiz de bu ağır olaylar sonrasında silah arkadaşlarını gözlerinin önünde kaybetmiş, bu travmaların yol açtığı sonuçlar nedeniyle hayatını kazanamayacak derecede ruh sağlığı bozulmuş ve büyük oranda iş göremez duruma gelmiştir. Tek görevi vatan savunması olan bu vatandaşlarımız fiziksel bir yaralanmaları olmasa da yaşadıkları ağır travma ve psikolojik rahatsızlıklar nedeniyle çalışıp hayatlarını kazanma yetisinden mahrum kalmış hatta bakıma muhtaç hale gelmişlerdir. Askerlik vazifesi sırasında verilen bir görev esnasında meydana gelen tıbbi vaka, olaydan sonra da devam etmiş bu vatandaşlarımızı iş göremez duruma getirmiştir.

Kanun teklifimiz ile terör olayları sonrası hayatını kazanamayacak şekilde ruh sağlığı bozulmuş vatandaşlarımızın gazi sayılması öngörülmüş, bu vatandaşlarımız ve ailelerinin daha fazla sosyal haklara sahip olarak hayatlarını idame ettirmeleri amaçlanmıştır. Minnet borcumuzu asla ödeyemeyeceğimiz bu kahraman evlatlarımız ve ailelerinin sosyal refahının artırılması onların hak ettiği değere ve imkanlara kavuşması ile toplumumuz bir borcu da yerine getirilmiş olacaktır."



CİHAN
<< Önceki Haber Ruh sağlığı bozulanların gazi sayılması için kanun... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER