Rum hükümet sözcüsü: Kıbrıslı Türklere saldıranlar için soruşturma başlatıldı


Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Güney Kıbrıs'ta Kıbrıslı Türklere saldıran ve araçlarını taşlayan aşırı sağcı grup ELAM üyeleri hakkında soruşturma başlatıldığını kaydetti.

KTC'nin 32. Kuruluş Yıldönümü'nü protesto amacıyla aralarında lise öğrencilerinin de bulunduğu ELAM örgütü tarafından Güney Lefkoşa'da düzenlenen eylemlerde, KKTC plakalı 4 araca saldırıda bulunulmuş 3 Kıbrıslı Türk yaralanmıştı.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier'in Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile görüşmesinin ardından açıklama yapan Rum Hükümet Sözcüsü Hristodulidis, dünkü saldırıyı tasvip etmediklerini kaydetti. Olayın tüm Kıbrıslılara mal edilmemesi gerektiğini ifade eden Rum sözcü, yaşanan olaylar sonucunda saldırıda bulunanların tespiti için çalışmalar başlatıldığını, hukuki sürecin gerçekleştirileceğini bildirdi. Yaşanan bu tür olayların Kıbrıs sorununun çözümünde olumsuz etki yaptığına dikkat çeken Rum sözcü aynı olayların tekrar etmemesi için yoğun bir çaba sarf edileceğini söyledi.

ELAM: SALDIRILARLA HİÇBİR ALAKAMIZ YOK

Öte yandan KKTC plakalı araçlara saldırılardan birine 100, diğer ikisine 15-20 dolayında Rum öğrencinin katıldığı belirtilirken aşırı sağcı ELAM örgütü saldırıyla ilgili olarak hiçbir alakaları olmadığını açıkladı.

"ANASTASİADİS TİMSAH GÖZYAŞLARI DÖKÜYOR"

Bu arada Rum lideri Nikos Anastasiadis'in saldırıyı kınaması ve ELAM grubuna eleştiride bulunması Rum muhalefet partisi Emekçi Halkın İlerici Partisi (ELAM) tarafından tepki çekti. AKEL Basın Sözcüsü Yorgos Lukaidis "İktidardakiler eğitim hedefi olarak Kıbrıslı Türklerin ve Rumların barış içerisinde birlikte yaşama kültürünü işlemek yerine kini, milliyetçi ideolojiyi ve faşist eylemi örnek alsınlar diye öğrencilerimizi Grivas'ın sığınağına göndermeye karar verdi. Ayrıca seçilmiş (sözde) Cumhurbaşkanı, Makarios'u öldürme emriyle hareket eden komandolar için Başkanlık Sarayı'na kahramanlar anıtı dikilmesi için on binlerce Euro verme kararı aldı" vurgusunu yaptı. Lukaidis, Anastasiadis'in dünkü açıklamalarını 'timsah gözyaşları' şeklinde yorumladı. CİHAN
<< Önceki Haber Rum hükümet sözcüsü: Kıbrıslı Türklere saldıranlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER