Rum vekil müzakere tutanaklarını yayınladı: Çözüm planı Annan Planı ile birebir


Güney Kıbrıs'ta sosyalist EDEK Başkanı Marinos Sizopulos, bugün bir kez daha, Rum Ulusal Konseyi'ne ait yeni tutanaklar yayınladı. Sizopulos, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in müzakerelerde tartıştığı çözüm planının, 2004'te Rumların reddettiği planla birebir aynı olduğu iddiasında bulundu.

Sizopulos, Anastasiadis'in Rum Hükümetinin halkı müzakerelerdeki gidişatla ilgili yanlış bilgilendirdikleri suçlamasında bulundu. Sizopulos kendisinin, halkın doğru bilgilendirilmesi gerektiği sorumluluğuyla hareket ettiğini ve bu nedenle de bu belgeleri yayınlamaya devam ettiğini aktardı.

Sizopulos'un yayınladığı belgelerde, Anastasiadis ile Akıncı arasında uzlaşılan konularla Annan Planı'nın öngördüğü maddeleri karşılaştıran üç sayfalık bir liste yer alıyor. Listede ortaklık, geriye kalan yetkiler, kurucu devletlerin yetkileri, vatandaşlık, temel haklar ve özgürlükler, yüksek mahkeme, mülkiyet, mülkiyet komitesi ve kamu sağlığı komitesi ile ilgili uzlaşılan konularla ilgili bilgi bulunuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Rum vekil müzakere tutanaklarını yayınladı: Çözüm... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER