AK Partili milletvekilleri patlama yerine karanfil bıraktı


Beyoğlu'nda, bombalı saldırının gerçekleştiği yere gelen AK Partili milletvekilleri, alana karanfil bıraktı. Milletvekilleri, terörün korku ortamı oluşturmaya çalıştığına dikkat çekerek, bu tür eylemlerle toplumu ayrıştırmaya çalışanlara prim vermeyeceklerini söyledi.

İstiklal Caddesi'nde 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan canlı bomba saldırısının olduğu yere gelen AK Parti İstanbul milletvekilleri Ahmet Hamdi Çamlı, Haydar Ali Yıldız ve Hasan Turan, alana karanfil bıraktı. AK Partili bir kafile ile saldırının gerçekleştiği yerde açıklama yapan milletvekilleri birlik ve beraberlik mesajları verdi.

AK Partili Haydar Ali Yıldız, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Geçtiğimiz Temmuz ayından itibaren PKK'nın başlattığı terör eylemleri, geçtiğimiz gün burada DAEŞ terör örgütünün yaptığı eylem... Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın ifade ettiği üzere terörün dini yoktur, milleti yoktur, mezhebi yoktur. Terör terördür, eylemi yapanlar da ne olursa olsun teröristtir. Bizler de her türlü terörü ve terör örgütünü lanetliyoruz."

Hasan Turan da "Terörün amacı bir toplumda dehşet saçmak, korkutmaktır. Terör şu anda büyük şehirlere halkın arasında terör olayları icra ederek bu toplumu korkutmaya çalışmaktadır. Bu toplumda biz korkuyu yeneceğiz, korkakları korkutacağız. Bu toplumda terör yöntemi ile siyasetin dizayn edilmesine müsaade etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Ahmet Hamdi Çamlı ise yaşanan terör saldırısına dikkat çekerek, "Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız menfur olayı hem kınamak hem istiklalimize, istikbalimize sahip çıkmak için buradayız. Küresel hırsızlar, teröristler içeride bulduğu maşalarla huzurumuzu kaçırmaya çalışıyor. Huzurumuza halle gelmeyecek, huzurumuzu kaçırmalarına müsaade etmeyeceğiz. Birlik beraberlik içinde bu saldırılara karşı dik duracağız." ifadelerini kullandı.

CHP KADIN KOLLARI DA KARANFİL BIRAKTI

Bu arada, CHP İstanbul İl Kadın Kolları üyesi bir grup da patlamanın olduğu yere geldi. Olay yerine karanfil bırakan kadınlar, terörü protesto etti. Yapılan açıklamada, "Yaşanan olaya duyduğumuz üzüntüyü ifade etmek için buradayız. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı, yaralı olanlara da acil şifalar diliyoruz." denildi.
CİHAN
<< Önceki Haber AK Partili milletvekilleri patlama yerine karanfil bıraktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER