Rus askeri uzman: Eğer uçağımız Suriye'de düşürüldüyse bedeli ağır olur

Rus askeri uzman: Eğer uçağımız Suriye'de düşürüldüyse bedeli ağır olur

Rusya'nın önde gelen askeri uzmanlarından biri olan Viktor Litovkin, düşürülen Rus uçağı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Litovkin,"Uçağımız Suriye topraklarında düşürüldüyse, o zaman Türkiye'den yapılan saldırı sonucu bu gerçekleşti. O zaman bunun bedeli ağır olur." dedi.

Türkiye-Suriye sınırında düşürülen savaş uçağı ile ilgili Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) özel konuşan Litovkin, olayın araştırılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması gerektiğini belirtti.

Rus askeri uzman, "Şu anda net bilgiler yok. Dolayısıyla şimdiden bir şeyler söylemek çok zor .Nerede düşürüldüğü önemli. Rusya Savunma Bakanlığı uçağın Suriye topraklarında düşürüldüğünü açıkladı. Türkiye tarafı kendi topraklarında düşürüldüğünü iddia ediyor. Kimin haklı olduğu sonra ortaya çıkacak. Ama şu anda uçağın düşürüldüğü kesin. Eğer Suriye topraklarında düşürüldüyse, o zaman Türkiye'den yapılan saldırı sonucu bu gerçekleşti. Bu durumda bunun bedeli ağır olacak. Eğer uçak Türkiye topraklarında düşürüldüyse o zaman Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal ettiği söz konusu olacak. Şu anda önemli olan pilotların hayatta kalmaları." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Rus askeri uzman: Eğer uçağımız Suriye'de düşürüldüyse... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER