Rus Savunma Bakanlığı video yayınladı: İhlal etmedik


Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin sınırı ihlal ettiği yönündeki suçlamalarına cevap olarak Rus uçaklarının Suriye-Türkiye sınırındaki bombardıman görüntülerini paylaştı. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tümgeneral İgor Konaşenkov, Rus uçaklarının uçuş bilgilerinin de sınırın ihlal edilmediğini gösterdiğini savundu.

Moskova'da bir basın toplantısı düzenleyen Konaşenkov, Türkiye sınırındaki bazı mevzilerin bombalanmasının görüntülerini paylaştıklarını; ve bu delilin ardından hem NATO'dan hem de Pentagon'dan cevap beklediklerini söyledi.

Konaşenkov, "Olayın ne olduğunu anlamadan bizi sonucuna katlanmakla uyaranlar, uyarmadan önce Türk partnerlerinin onları nasıl bir tuzağa sürüklediğini düşünsünler." diye ekledi.

"Eğer delile gerek varsa buyurun." diyerek videoyu gösteren Rus yetkili, "Buyurun, burası Türkiye sınırında bir mevki burada 5 ay önce hiçbir atış mevzii yoktu." şeklinde konuştu.

Bu bilgilerin Suriye Genelkurmay Başkanlığı'nın verdiği görüntülerden elde edildiğini söyleyen Rus general, "Bu mevzilerden büyük kalibreli ateş açıldı." dedi. Rus general, "İşte deliller bunlar. Bu da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye sınırını bombaladığına dair doğruluğu tartışılmaz bir kanıttır." ifadelerini kullandı.

Rus Tümgeneral, geçtiğimiz bir hafta içinde Rus uçaklarının Suriye'de 468 saldırı uçuşu gerçekleştirdiklerini ve bin 300 terörist hedefi vurduklarını söyledi. Rus askeri yetkili, uçuşların uzun menzilli Tupolev Tu-22m3 bombardıman uçakları ile gerçekleştirildiğini kaydetti. Su-35 uçaklarının da son bir haftadır uçuş yaptıklarını sözlerine ekledi.

Uçuşlar sonunda teröristlerin elinde olan bin 354 yapının yok edildiğini belirten Konaşenkov, vurulan yerlerin ise Halep, Lazkiye, Hama, Humus, Rakka ve Deyr Ez Zor'da olduğunu belirtti.

Rus yetkili, bu bombardımanların da "teröristlerini Deyr Ez Zor'da düzenlemeyi planladıkları bir saldırıyı önlediğini" aktardı. Lazkiye'de "dağlarda saklanan teröristlerin vurulmasına da devam edildiğini" ifade etti.

Kinsiba'da da BDT ülkelerinden gelenlerin bulunduğu bir kampın yok edildiğini belirten Konaşenkov, "Suriye muhalefetinden elde ettiğimiz bilgilere göre Kinsiba'daki eğitim kampında Türkiye üzerinden buraya gelmiş BDT ülkeleri vatandaşları bulunuyordu. İnsansız hava araçları ile yapılan uçuşlarda elde edilen bilgiye dayanarak, Sukhoi Su-24M bombardıman uçakları hedefe saldırı düzenledi. Saldırı sonunda 20'den fazla militan etkisiz hale getirildi." dedi. Su-24M bombardıman uçaklarının bu hedefleri vurmak için kullanıldığını dile getirdi.


CİHAN
<< Önceki Haber Rus Savunma Bakanlığı video yayınladı: İhlal etmedik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER