Rus STK temsilcisi: Rusya, Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını düşünmeli


Antalya Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerginlikle ilgili ülkesindeki yetkilileri uyardı. İrina Balcı, sadece Antalya'da 40 bin civarında Rus vatandaşının yaşadığını kaydederek, "Rusya, Türkiye'de yaşayan Rusları düşünsün." dedi.

Türk hava sahasını ihlal eden Rus jetinin düşürülmesinin ardından yaşanan siyasi kriz Antalya'da yaşayan yaklaşık 40 bin Rus vatandaşını da tedirgin etti. 2014 yılında Konyaaltı ilçesinden AK Parti'den birinci sırada meclis üyesi adayı olarak da gösterilen Rus asıllı Türk vatandaşı İrina Balcı iki ülke arasında sadece dostluk değil aile bağlarının da olduğunu ifade etti. Balcı, Antalya'da yaşayan Rusların yüzde 80'nin Türk vatandaşları ile evli olduğunu hatırlatarak, "Çocuklarımız hem Rus hem de Türk çocuklarıdır. Demek ki herhangi bir ayrılma olmaz. Bu çocuklar 2 kültüre sahiptirler. Bu çocuklar bizim geleceğimizdir. O çocuklarımız için herhangi bir savaş olmasın. Rusya, Türkiye'de yaşayan Rusları düşünsün." dedi.

Her iki ülke siyasetçilerinin çok akıllı ve sakin bir şekilde düşünmesi gerektiğini aktaran Balcı, hem Rus hem de Türk siyasetçilerinin doğru karar alacaklarına inandığını belirtti.

İSTEYEREK OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan bu konudan dolayı çok üzgün olduğunu belirten İrina Balcı, yaşanan durumun isteyerek olmadığına inandığını söyledi. Türkiye'nin kendi hava saha sınırlarını koruduğunu kaydeden Balcı, şu ifadeleri kullandı: "Hangi ülkenin uçağı olduğunu bilmediği için uçağı düşürdü. Maalesef düşen uçak Rusya'ya ait olduğu belli oldu. Biz Ruslar olarak büyük şoktayız. Rusya, Türkiye'nin bu yaptığını 'arkadan vurmak' olarak düşünüyor. Ama tabii ki yanlış. Türkiye kendi sınırını korumak isteyerek birkaç kez uyarıdan sonra düşürdü."

Tüm dünyanın yaşanan olayı araştırdığını anlatan İrina Balcı, yaşanan bu gerginliğin 2 ülke arasındaki dostluğu bozamayacağını, Rusya ve Türkiye'nin arasında ekonomik, sosyal ve kültürel bağlantılarının olduğunu kaydetti. Balcı, sözlerini şöyle tamamladı: "Tüm Rusya ve biz, Recep Tayyip Erdoğan'dan bir açıklama bekliyoruz. Türkiye özür diliyor. Bilmeden böyle bir olay oldu. İnşallah Rusya da bunu kabul eder. 'Türkiye'ye gitmeyin' şeklinde uyarı bence ilk reaksiyon olabilir. Burada bize karşı herhangi bir kötü davranış yok."STK-temsilcisi-Rusya-Turkiyede-yasayan-vatandaslarini-dusunmeli-1949054.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Rus STK temsilcisi: Rusya, Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER