'Rus turistlere yeniden Türk kahvesi ikram etmek istiyoruz'


Nashira Otel sahibi Hüseyin Aydoğan, Türk misafirperverliğinin simgesi olan Türk kahvesi satımı Rusya'ya yasaklansa da otellerinde Türk kahvesi ikramının devam edeceklerini söyledi. Aydoğan, "Umudumuz odur ki kriz kısa sürer de Rus turist misafirlerimize otelimizde yeniden Türk kahvesi ikramı yaparız." dedi.

'Bir fincan acı kahvenin 40 yıl hatırı olur' ata sözünden hareketle oteline Türk Kahvesi İkramı Köşesi kuran Aydoğan, kurdukları köşe ile Manavgat'a tatile gelen turistlere Türk misafirperverliğinde kalıcı dostluklar kurulmasını kahve ikramı yaparak sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Kahve ikramlarına otellerine tatile gelen Alman, Hollanda, Avusturya, İngiliz, İskandinav ülkeler ve Rus turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini Aydoğan, "Otelimizdeki Türk kahvesi ikramımıza en fazla ilgi gösteren konuklarımız Ruslardı. Rus turistlerimize Türk kahvesi ikramının ardından ağızlarının tatlanması için Türk lokumu ikramı yapıyorduk. Artan gerginlik sonrası Rusya'da Türk kahvesi ve Türk lokumu satışları yasaklandı haberleri bizi üzdü. Bizim misafirperverliğimizin ve kalıcı dostluğumuzun sembolü olan Türk kahvesi ikramını yapmaya devam edeceğiz. Bir an önce ülkemiz ve Rusya arasındaki gerginlik kısa sürede sona erer de Rus turistlerle birlikte Türk kahvesini içmeye devam ederiz." ifadesinde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber 'Rus turistlere yeniden Türk kahvesi ikram etmek istiyoruz' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER