Rus turizm uzmanı: Şimdiye kadar Türkiye'de turistler hiç bir tehlike yaşamadı


Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Birinci Yardımcısı Vladimir Kantoroviç, Türkiye'nin turistler için tehlikeli ülke olmadığına işaret etti.

Mısır'ın yanı sıra başka ülkelere de Rus uçak seferlerinin olası yasaklanabileceği iddialara değinen Kantoroviç, Avrupa'da da terör olaylarının yaşandığına dikkat çekti. Kantoroviç, "Güvenlik konuları, hususlar öncelik olmakta. Fakat şimdiye kadar Türkiye'de turistler hiç bir tehlikeyle karşılaşmadı. Yalnız şunu da anlamak lazım: Bugün dünyanın herhangi bir yerinde terör tehlikesi ortaya çıkabilir. Ne yazık ki bugün böyle bir dünyada yaşıyoruz. İşte yaz aylarında Fransa'da, Kuveyt ve Tunus'ta da terör eylemlerinin tanığı olduk." şeklinde konuştu.

Kommersant gazetesi, Mısır'ın yanı sıra güvenlik nedeniyle başka ülkelere de yönelik Rus uçak seferlerinin yasaklanabileceğini iddia etmişti. İddialar üzerine Kremlin Sarayı Genel Sekreteri Sergey İvanov, Rus istihbarat servislerinin Mısır dışındaki ülkelere giden seferlerin durdurulması konusunda bir tavsiyede bulunmadıklarını açıkladı. Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov da konuyla ilgili bilgisinin olmadığını belirtti.

8 Kasım'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'dan Mısır'a giden uçak seferlerinin yasaklanmasını öngören kararı imzalamıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Rus turizm uzmanı: Şimdiye kadar Türkiye'de turistler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER