Rus'çu Aydınlık görüntüleri servis etti

Boğazdan geçen Rus gemisinin güvertesinde roketli asker fotoğrafının yankıları sürerken Perinçek'in Aydınlık'ı, ABD gemilerinin İstanbul'dan geçerken çekilen fotoğraflarını yayınladı

Rus'çu Aydınlık görüntüleri servis etti

Rusya-Türkiye gerginliği had safhada iken İstanbul Boğazı'ndan geçen Rus savaş gemisinin güvertesinden verilen bir fotoğraf gündemi alt üst etmişti. 

Omzundaki füzeyi Türk kıyılarına çeviren bir Rus askerinin uzaktan çekilen görüntüsü Türk Hükümeti tarafından provokatif bulunurken Ruslar görüntüde tahrik edici herhangi bir unsurun bulunmadığını, görüntünün doğal olduğunu savunmuştu.

Rusların Türkiye'deki en büyük destekçilerinden Doğu Perinçek'in Aydınlık gazetesi bugün çok ilginç bir misilleme haberle okurlarının karşısına çıktı. Ancak uluslararası bağlantılarla elde edebilecek görüntünün verildiği haberde 6 Ekim'de boğazdan geçen bir ABD savaş gemisinin güvertesinden çekilmiş fotoğraf bulunuyor. Amerikalı askerin makineli tüfeğin başında atışa hazır şekilde durduğu ve namlunun tarihi camilere çevrili bulunduğu görülüyor.

'KIYISI OLMAMASINA RAĞMEN' VURGUSU

Haberde Erdoğan'ın, Suriye ile sınırı olmayan Rusya'nın güneyimizde ne işi var sözlerine ince bir gönderme var. 'Aydınlık Karadeniz'e kıyısı bulunmadığı halde boğazlarımızdan sık sık geçen ABD donanmasına ait gemilerin silahlı görüntülerine ulaştı' şeklinde anonslanan haberde '6 Ekim'de geçen ABD gemilerinin silahlarını, İstanbul Boğazı'ndan geçerken Süleymaniye Camisi'ne çevirmesi dikkat çekti' ifadelerine yer veriliyor.

İşte Aydınlık'ta yayınlanan fotoğraflar



SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Rus'çu Aydınlık görüntüleri servis etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER