Ruslar ve Ukraynalılar, Davos'ta yumruk yumruğa kavgadan dönmüş


İsviçre'nin Davos kasabasında 20-23 Ocak günleri arasında gerçekleştirilen Dünya Ekonomi Forumu'nda Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile Rusya Başbakan Yardımcısı Yuri Trutnev'in yumruk yumruğa kavga etmenin eşiğinden döndüğü bildirildi.

Rus Izvestia gazetesinde bugün yer alan habere göre iki isim, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in heyetler için düzenlediği kahvaltıya katıldı. Trutnev ve Proşenko, kahvaltıda birbirlerine yakın bir yerde otururlarken, sözlü olarak atışmaya başladı. Ancak tartışmanın büyümesi üzerine ikisi de birden ayağa kalkarak birbirlerinin üzerine yürüdü.

Olaya şahit olan Rus delegasyonundan bir isim, gazeteye yaptığı açıklamada "İkisi tartışmayı şahsileştirdiler. İkisi birden ayağa kalktı ve birbirlerinin elbiselerini tuttular. Araya girenler ikisini ayırdı. Poroşenko, korumasının orada olmadığının farkında değildi." dedi.

PUTİN ESPRİ İLE YANITLADI: DİKKATLİ OLUN

Gazeteye göre Ruslar ve Ukraynalılar arasında Davos'ta yaşanan bu gerilim, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hükümetle yaptığı toplantıda da gündeme geldi. Başbakan Yardımcısı Trutnev, yaşananları birinci ağızdan Putin'e anlattı.

Trutnev, olayı "Stoltenberg ve Poroşenko ağır konuştular. Bense sadece 140 milyon Rus halkının yüzde 90'ının nasıl düşündüğünü aktardım." diye aktardı. Onu dinleyen Putin de espri olsun diye eski Rus sanatçı Vısotskiy'nin bir şarkısının sözlerini hatırlatarak "Ceketimi çıkardım ve pazularımı gösterdim mısraları yoksa senin için mi yazıldı." cevabını verdi. Putin gülümseyerek, "Daha dikkatli olun" dedi.

Gazete, Başbakan Yardımcısı Trutnev'in Uzakdoğu sporlarından karatede 5. dan sahibi olduğunu aktardı.
CİHAN
<< Önceki Haber Ruslar ve Ukraynalılar, Davos'ta yumruk yumruğa kavgadan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER