Rusya Büyükelçisi: Türklere vize zorluğu yok, Ocak'ta 2 bin kişi vize aldı


Rusya'nın uçak krizinin ardından Türkiye ile vize muafiyeti anlaşmasını 1 Ocak 2016'da askıya almasının ardından yeni bir uygulamaya geçen Rusya Büyükelçiliği, Türk vatandaşlarına yönelik vizelerde herhangi bir zorluk olmadığını bildirdi. Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, anlaşma askıya alındıktan sonraki Ocak ayında 2 bin kişiye vize verildiğini söyledi.

Karlov, RIA Novosti ajansına yaptığı açıklamada 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan vize rejimi ile ilgili de bilgi verdi.

1 Ocak'tan itibaren uygulanmaya başlanan vize değişikliklerini Türk Dışişleri Bakanlığı'na bildirdiklerini; ve bunu İnternet sitelerinden de duyurduklarını söyleyen Karlov, "Elçilikte gerekli çalışmalar yapıldı. Ankara, İstanbul, Trabzon ve Antalya'da olmak üzere 4 vize merkezimiz var. Yeni şartlarda çalışmak için tamamen hazırız. Vizeye ihtiyacı olan Türk vatandaşları da hiçbir zorlukla karşılaşmıyorlar. Ocak ayında 2 bin vize verdik. Sanırım gelecekte daha fazla vize talebi olacak." dedi.

Gerekli belgeleri sağlayan bir Türk vatandaşının vize başvurusunun reddedildiğine dair bir olayı bilmediğini kaydeden Rus Büyükelçi, "Hatırlatmak isterim ki bir Türkiye'ye karşı zorlu bir yöntem getirmedik. Vize için gerekli olan belgeler, dünyadaki bütün ülkeler için standart olan belgeler. Aynı belgeler ve durum, 2011 yılında vize muafiyeti anlaşması imzalanmadan önce de geçerliydi." diye konuştu.

Türkiye'nin 15 Şubat'tan itibaren Rus gazetecilere vize uygulaması getirdiğini belirten Karlov, "Biz bunu medyadan öğrendik, Rusya'daki Türk Büyükelçiliğine dayandırılan haberlerden öğrendik. Dışişleri Bakanlığı'na bu konuya bir açıklama getirmesi için resmi bir başvuruda bulunduk, ama bir cevap almadık." ifadelerini kullandı.

Röportajda Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nin, TIR şoförleri için vize almakta zorlandıklarına dair açıklaması hatırlatılan Rusya Büyükelçisi Karlov, "Vizeden veya yol nakliyesi izinlerinden bahsetmiyoruz. Önceden eşitlik temelinde bu türden 7 bin izin vermiştik. Krizden sonra Ulaştırma Bakanlığı, trafiğin azalmasından dolayı 2 bin izin verileceğini duyurdu. Türk şoförlerin izin konusunda yaşadıkları durum budur. Ardından vizeler verildi." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya Büyükelçisi: Türklere vize zorluğu yok, Ocak'ta... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER