Rusya'da otomobil satışları yüzde 28 geriledi


Rusya'da yaşanan ekonomik kriz birçok alanda olduğu gibi otomobil satışlarını da doğrudan etkilemeye devam ediyor. Avrupa İşletmeler Birliği'nin (AEB) verilerine göre Rusya'da otomobil satışları eylül ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28 gerileyerek 140 bine düştü.

Rusya'da Ocak-Eylül döneminde ise yüzde 33 düşüşle toplamda 1,2 milyon otomobil satıldı. Böylece otomobil üreticileri ve bayilerin sonbahar döneminde otomobil satışlarındaki düşüşün azalacağı yönündeki tahminleri gerçekleşmedi ve satışlardaki düşüş daha da arttı.

AEB Otomobil Sanayi Komisyonu Başkanı Joerg Schreiber konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Ne geçen yılın pazar göstergeleri ne de bu yılın kalan son üç ayı için yürütülen tahminler eylül ayındaki otomobil satışlarında bir iyileşme sağlamadı" dedi. Avrupa İşletmeler Birliği'nin tahminlerine göre bu yıl otomobil satışları yüzde 37 oranında azalarak 1 milyon 570 binde kalacak.

Eylül ayında geçen yılın aynı dönemine göre Rusya'nın lider otomobil üreticisi AvtoVAZ'ın satışları yüzde 41, Renault'un satışları yüzde 33, Toyota'nın satışları yüzde 45 ve Volkswagen'in satışları da yüzde 23 oranında düşüş gösterdi. Diğer yandan Rusya toprakları içerisinde fabrikası olan Kia satışlarını yüzde 11, Hyundai ise yüzde 2 oranında artırdı.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya'da otomobil satışları yüzde 28 geriledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER