Rusya'da Türk işçi çalıştırabilecek şirketlerin bir kısmı belli oldu


Rus Kommersant Gazetesi, bugün Rusya Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan, Türk işçi çalıştırabilecek 53 şirketten bazılarının isimlerini yayınladı. Hükümetin internet sitesinden yapılan bildiride Türk işçi çalıştırabilecek şirket sayısının 53 olduğu açıklanmasına rağmen, bu şirketlerin isimleri yayınlanmamıştı.

Kommersant Gazetesi'nin ulaştığı bilgiye göre Rusya'da faaliyet gösteren Enka, IC İçtaş, Renaissance Construction, Ant Yapı, Mebe ve Odak Group yeni yıldan sonra da Türk işçi çalıştırmaya devam edebilecek. Bu şirketlerden; Enka, Rusya Devlet Duması'nın binasını, Renaissance Construction Gazprom'un St. Petersburg şehrindeki ofisini ve Odak Group ise Kazan'daki Kul-Şerif Camii'ni inşa etmişti.

Ayrıca Rusya hükümeti Rusya toprakları içerisinde faaliyet gösteremeyecek olan Türk şirketlerini de yakın bir zamanda belirleyerek kamuoyuna duyuracak. Diğer yandan Kommersant Gazetesi'nin diğer bir kaynağına göre Türk işçi çalıştırmasına izin verilecek olan bu inşaat şirketlerinin sözleşmeleri yenilenmeyecek ve sözleşme bittikten sonra Rusya'da faaliyet gösteremeyecekler. Rusya Bayındırlık ve Kamu Hizmetleri Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya'da Türk işçi çalıştırabilecek şirketlerin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER