Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, Sur için oturma eylemi yaptı

Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, Sur için oturma eylemi yaptı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, DTK Eş Başkanı Selma Irmak, ilçe belediye eş başkanları ile DBP ve HDP yöneticileri, Sur ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağının kaldırılması için Melik Ahmet Caddesi'nde oturma eylemi yaptı,

Eş başkanlar adına açıklamayı yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Sur ilçesinde 24 gündür devam eden sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını istedi. Seçilmişlerin halkı yalnız bırakmak istemediğinin altını çizen Anlı, yasak kalkana kadar Sur halkının yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı. Anlı, "Bu coğrafyada kırk yıldır acılar yaşandı. Ama hiçbir dönem bu kadar ağır, toplumun tamamını esaret altına alan bir saldırı olmamıştı. Yaşamını yitirenler var, yaralılar var; ama tek bir bilgi alamıyoruz." dedi.

ANLI: SESİMİZİ DUYAN VARSA BU HUKUKSUZLUĞA SON VERİLSİN

"Yasak ile halkın tamamı mı cezalandırılmak isteniyor ?" diye soran Eş Başkan Anlı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer hala sesimizi duyan varsa, bu haksız hukuksuzluğa son verilsin. İnsanlarımız bu katliamlara daha fazla sabır göstermeyecek. Tankın topun şehir merkezinde ne işi var? Bir yandan insanlar katlediliyor, bir yandan şehir ablukaya alınıyor. Bir ay önce Baro Başkanı Tahir Elçi, Dört Ayaklı Minare önünde vuruldu; ama hala failleri ortaya çıkarılmış değil. Ne olursa olsun biz halkımızla beraber olacağız. Ne bedel ödenmesi gerekiyorsa halkımızla ödemeye hazırız. Daha fazla acıya kayba yol açmadan bu ablukayı kaldırın. Diyarbakırlılar, Sur'un direnişiyle yatıp kalkıyor. Halkımızla birlikte olacağız. Bugün ses verme, birlikte olma günüdür. "

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Selma Irmak ise halkın temsilcileri olarak Sur halkının yanında olduklarını kaydederek, Kürt sorununun tankla topla çözülemeyeceğini ifade etti. Yapılan açıklamanın ardından eş başkanlar, milletvekilleri ve parti yöneticileri, Melik Ahmet Caddesi üzerinde oturma eylemi yaptı. Eş başkanlar daha sonra Sur Belediyesine giderek, sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi.
CİHAN
<< Önceki Haber Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, Sur için oturma eylemi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER