Rusya'dan gazetecilere vize tepkisi: Kötü niyetli, iki yönlü bir yaklaşım


Türkiye'nin, 15 Şubat tarihinden itibaren Rus gazeteciler için vize uygulamasını yürürlüğe koyacak olmasına Rusya'dan tepki geldi. Rusya Devlet Duması Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Leonid Kalaşnikov, Türkiye'nin amacının "vatandaşların objektif bilgi almasını kısıtlamak" olduğunu iddia etti.

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği'nden bugün yapılan açıklamada, 15 Şubat'tan sonra Türkiye'de kısa süreli gazetecilik faaliyetlerinde bulunacak Rusya vatandaşı basın mensuplarının vize almasının gerekeceği bildirilmişti.

Bunun üzerine bir açıklama yapan Kalaşnikov, "Bu bilgi savaşının amacı, vatandaşların bu ülkede ne olduğuna dair objektif bilgi almasını kısıtlamak, aslında özgürce Türkiye'ye girmelerini yasaklamaktır." dedi.

Rus milletvekili, "Türkler bu sefer elekten gazetecileri geçirmeye karar verdiler. Kendilerine sadık gördüklerinin girmesine izin verecekler, sadık olmayanların girişini engelleyecekler. Bu kötü niyetli, iki yönlü bir yaklaşımdır. Ama aynı zamanda geniş kitleler için ifade özgürlüğü yayını yapılıyor. Gerçekte ise hakları kısıtlanıyor, bu durumda ise gazetecilerin hakları kısıtlanıyor." diye konuştu.

Bu vize uygulamasının Ankara ve Moskova arasındaki ilişkileri geliştirmeyeceğini söyleyen Kalaşnikov, "Sadece Suriye-Türkiye sınırında neler olduğunu objektif bir şekilde görmek isteyen gazetecilerin durumunu zorlaştıracaktır." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya'dan gazetecilere vize tepkisi: Kötü niyetli, iki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER