Rusya'dan NATO'ya uçak ihlali tepkisi: Beklemediğimiz bir şey değildi


Geçtiğimiz cuma günü Rus uçaklarının Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiğine ilişkin görüntülere gizlilik derecesi verildiğini açıklayan NATO'ya Rusya'dan "Beklemediğimiz bir şey değildi." cevabı geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tümgeneral İgor Konaşenkov, NATO'nun, görüntüleri Pentagon ile birlikte inceleyeceklerini açıklamasını "Beklemediğimiz bir şey değildi. Türkiye'nin Rusya'ya karşı bu yüksek sesli suçlamalarının ardından NATO'yu bu bulanık hikayeye çekmeye denemesinde ısrarcı olması bir tesadüf değil. Şurası çok açık ki; bu bilgi sadece bizden gizlenmiyor. Özellikle de Batı ülkelerinde ve ABD'de kamuoyundan ve medyadan gizleniyor. Türk ortakları da bundan dobra dobra faydalanıyor." şeklinde konuştu.

Rus general, "NATO ve Pentagon'daki meslektaşlarımıza tekrar hatırlatmak isterim ki; dayanışma göstermeden önce, yüksek sesli açıklamalar yapmadan önce konunun ne olduğunu araştırmak iyi bir fikir olacaktır. Örneğin bugün yayınladığımız bir NATO ülkesinin -bu Türkiye oluyor- bir BM üyesi ve bağımsız ülkenin topraklarına ve meskun alanlara yönelik ağır bombardımanına ilişkin görüntüler." ifadelerini kullandı.

Bir NATO yetkilisi, bugün yaptığı açıklamada Rus uçağın ihlaline ilişkin tüm görüntüler için gizlilik kararı alındığını belirtmişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya'dan NATO'ya uçak ihlali tepkisi: Beklemediğimiz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER