Rusya'dan turistlere "mavi elbise ve muz" uyarısı


Rusya, turist olarak özellikle tropikal ülkelere gidecek vatandaşlarını "mavi elbise" ve "muz" konusunda uyardı. Yetkililer, muz veya mavi elbiselerin zararlı böcekleri çektiğini belirterek, turistlere mavi elbise giymemeleri, yanlarında muz bulundurmamaları tavsiye etti.

Moskova Devlet Tıp ve Dişçilik Üniversitesi Salgın Hastalıklar Departmanı'ndan Nikolay Malişev, "Tropikal ülkelere gidecekler buralarda çok sivrisinek bulunduğunu unutmamalılar. Sivrisinekler mavi renkli elbiselere çok düşkündürler. Aynı zamanda sivrisinekler, muz yiyenleri çok severler. Isırmalar ise daha çok şafak vaktinde olur." dedi.

Sivrisinekten bulaşan salgın hastalıkların semptomlarının bir tropikal ülkeyi ziyaret ettikten sonraki iki yıl içinde de görülebileceğini belirten Malişev, ateşli hastalıklarda doktora gidildiğinde bu ziyaretlerin doktora söylenmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Tropikal iklimlerde böceklerden bulaşan 100 civarında hastalık olduğunu söyleyen Rus Profesör, kan emen böceklerden bulaşan virüslerin cinsel yoldan da bulaşabileceğini ve virüsü taşıyan kişinin bunun farkında olamayacağını söyledi.

Son günlerde özellikle Afrika ve Güney Amerika'da görüşen ve sivrisineklerden bulaşan bir hastalık olan Zika virüsüne şimdiye kadar Rusya'da bir kişide rastlanmıştı. Zika virüsünün henüz etkin bir tedavisi bulunmuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya'dan turistlere "mavi elbise ve muz" uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER