Rusya krizinde Türkiye'yi destekleyen parti liderine ihraç


Bulgaristan'da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Haklar ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkanı Lütvi Mestan, partisinden ihraç edildi. HÖH Onursal Başkanı Ahmet Doğan'ın evinde gerçekleştirilen HÖH Merkez Konseyi, Mestan'ı görevden aldı ve partiyle ilişkisini kesti.

Lütvi Mestan'ın Türkiye'nin hava sahasında düşürülen Rus uçağıyla ilgili parlamentoda okuduğu bildiriyi 'gaf' olarak nitelendiren Ahmet Doğan'ın, bu sebeple Mestan'ın ihraç edilmesini sağladığı öğrenildi.

"DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ"

Hakkında karar alınacak toplantıya davet edilmediğini belirten Mestan, "Bugün doğum günüm ve bu zamana kadarki en değerli hediyeyi almayı bekleliyorum." dedi.

Lütvi Mestan, ihraç kararının açıklanmasının ardından Kırcali'de düzenlediği basın toplantısında "Ben Parlamento'da Türkiye'nin, hava sahasına giren Rus uçağını düşürmesiyle ilgili beyan ettiğim görüşümün arkasındayım ve bu sözlerimi hata olarak kabul etmiyorum." dedi. Mestan, 19 yıl HÖH partisine sadakatle hizmet ettiğini, şimdi ise kendisine herhangi bir söz hakkı verilmeden, bir kişi tarafından ihraç edilmesini anlam veremediğini ifade etti.

HÖH, Mart ayında yapılacak Ulusal Kongresi'nde yeni başkanını seçecek. Bu döneme kadar parti Başkanlık Kurulu'ndaki Çetin Kazak, Mustafa Karadayı ve Ruşen Riza tarafından yönetilecek.Rusya-krizinde-Turkiyeyi-destekleyen-parti-liderine-ihrac-1971729.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Rusya krizinde Türkiye'yi destekleyen parti liderine ihraç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER