Rusya'nın son çıkan yeni nesil silahları

Rusya'nın son çıkan yeni nesil silahları

Amerikan National Interest dergisi son sayısında, Rusya savunma endüstrisi tarafından üretilen en önemli 5 yeni nesil silahı tanıttı. Dergi, "NATO'nun önümüzdeki dönemde gözünü bu silahların üzerinden ayırmaması gerekir." ifadesine yer verdi.

SUKHOI T-50 PAK FA SAVAŞ UÇAĞI

Listenin başında 2017 yılında Rusya Hava Kuvvetleri'ne dahil olacak Sukhoi T-50 PAK FA savaş uçağı yer alıyor. Dergide savaş uçağı hakkında "Amerikan Hava Kuvvetleri'ndeki Lockheed Martin F-22 Raptor'ın sert bir benzeri" yorumu yapıldı.

PAK-DA GİZLİ BOMBARDIMAN UÇAĞI

İkinci sırada PAK-DA gizli bombardıman uçağı bulunuyor. Şu anda geliştirilme aşamasında olan ve 2025 yılında Rus ordusuna dahil edilecek uçak, Tu-95 ve Tu-160 bombardıman uçaklarının yerini alacak. Geçen yıl geliştirilmeye başlanan bombardıman uçağının ilk test uçuşları 2019'da yapılacak.

Rusya Hava Kuvvetleri Korgenerali Viktor Bondarev 2013 yılında Moskova Hava Şovu'nda yaptığı açıklamada PAK-DA uzun menzilli bombardıman uçağının 3 farklı bombardıman uçağının tüm özelliklerini taşıdığını dile getirmişti.

ARMATA SAVAŞ PLATFORMU

National Interest dergisinin hakkında uyarıda bulunduğu diğer bir proje ise Armata. Proje kapsamında geliştirilen çok amaçlı savaş platformu, kundak motorlu topçu sistemi, zırhlı piyade savaş aracı gibi bir dizi askeri araçlara ve T-14 üçüncü nesil savaş tankı gibi tanklara göre uyarlanabiliyor.

ELEKTRONİK SİNYAL SİSTEMLERİ

Dergide ayrıca, Rusya'nın Krasukha-4 araçla taşınan sinyal sistemi ve Khibiny havada taşınan sinyal sistemi kapsülü gibi elektronik harp sistemine de yer veriliyor. Dergide elektronik harp sistemiyle ilgili ilgili "Rusya'nın elektronik savaş sistemlerinin NATO'nun ve Amerika'dan aşağı kalır yanı yok" yorumu yapılıyor.

NÜKLEER DENİZALTILAR

Rusya'nın yeni nesil projelerinden bir diğeri ise yeni nesil nükleer denizaltılar. Bunların Oscar sınıfı nükleer denizaltıların ve Sierra sınıfı denizaltıların yerini alması bekleniyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya'nın son çıkan yeni nesil silahları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER