Rusya: Türkiye'nin Suriye'ye saldırıları, BM kararlarının ihlalidir


Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin, Suriye'ye yönelik "saldırgan" eylemlerinden ciddi endişe duyulduğunu belirtti. Türkiye'nin Suriye'ye yönelik saldırılarının Birleşmiş Milletler'in Suriye ile ilgili kararıyla ve Suriye Destek Grubu'nun anlaşmalarıyla çeliştiğini savundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın İnternet sitesinden yapılan yazılı açıklamada Türkiye'nin Suriye topraklarını bombalamasından endişe duyduğu belirtildi. Bu saldırıları da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararını ve Uluslararası Suriye Destek Grubu'nda alınan yükümlülükleri ihlali olarak gördüğü kaydedildi.

Açıklamada "13 Şubat tarihinden beri sınırdaki Türk topçuları, Suriye askerleri ve muhalif Kürt birlikleri tarafından teröristlerden temizlenmiş Suriyelilerin yaşadığı mahallere ağır saldırılar düzenlemektedir. Moskova, Türk otoritelerinin komşu ülkelere yönelik bu saldırgan eylemlerinden çok ciddi endişe duymaktadır." denildi.

Açıklamada "Bunu uluslararası teröre açık bir destek ve BM Güvenlik Konseyi'nin ilki kararlarının ve Türkiye'nin Suriye Destek Grubu'nun bir üyesi olarak New York, Viyana ve Münih'te verdiği yükümlülüklerin bir ihlali olarak görmekteyiz." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada Suriye'de bir ateşkes sağlansa bile Rus uçaklarının Halep'in etrafını bombalamaya devam edeceği vurgulandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Rusya: Türkiye'nin Suriye'ye saldırıları, BM kararlarının... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER