Rusya'dan havalimanı saldırısıyla ilgili açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıyla bağlantıları olduğu iddia edilen ve gözaltına alınan Rus vatandaşları hakkında kesin bir bilginin olmadığını açıkladı.

Rusya'dan havalimanı saldırısıyla ilgili açıklama

Peskov, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 45 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili olarak 11 Rusya vatandaşının gözaltına alındığı yönündeki haberlere ilişkin açıklamada bulundu. Peskov, ” Bildiğim kadarıyla, konuyla ilgili henüz kesin bir bilgi yok. Sadece Rus vatandaşı olduklarına dair bilgi var.” dedi.

“TÜRKİYE'Yİ UYARDIK”

Bugüne kadar söylediklerini tekrar edebileceklerini ifade eden Peskov, “Uzun yıllardan beri özel birimler kanalıyla terör eylemleriyle bağlantısı olanların, terörist gruplara katılmak isteyenlerin Türkiye ve Avrupa ülkelerinde saklandıkları yönünde hem Türk hem de Avrupalı meslektaşlarımızı uyardık.” diye konuştu.

“SİNYALLERİMİZ DİKKATE ALINMADI”

Peskov, terör konusunda en üst düzeyde işbirliği yapmaya hazır olduklarını daha önce de dile getirdiklerini belirtti. Peskov, “Genelde Rusya'nın sinyalleri dikkate alınmadı. Maalesef şu anda yaşananlar görmezden gelmenin sonuçları olabilir.” şeklinde konuştu.

Muhabir Ajans
<< Önceki Haber Rusya'dan havalimanı saldırısıyla ilgili açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER