Sağlar'dan Erdoğan'a: Ne yüzle geldin Meclise?


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve PM Üyesi Fikri Sağlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla Meclis'e gelmesini sert bir dille eleştirdi.

Erdoğan'ı protesto eden vekiller arasında yer alan Fikri Sağlar, "Recep Tayyip Erdoğan Rize'de 'Türkiye'nin yönetimi fiilen değişmiştir' demişti. Parlamenter sisteme karşı olduğunu ilan etmişti. Anayasayı yok sayan biri ne yüzle geldi Meclise? Asıl sorulacak soru bu! Diyorlar ki; Cumhurbaşkanlığı makamına saygımızdan dolayı Erdoğan'a saygıda kusur etmedik. Yahu Erdoğan Cumhurbaşkanlığı makamını kabul etmiyor ki. O, başkanım diye dolaşıyor. Kendi makamına saygı duymayan birine nasıl saygı duyulur? Biri bize açıklasın lütfen!" dedi.

AKP DİYE BİR PARTİ YOKTUR, AKP BİR ÖRGÜTTÜR

AKP diye bir partinin olmadığını öne süren Sağlar şunları söyledi: "Bakıldığında AKP diye bir parti yoktur. AKP, her şeyi ile üyelerinin Erdoğan'a biat ettiği, kayıtsız şartsız emrinde olduğu, onları adeta birer kukla gibi tek başına yönettiği bir örgüttür. Davutoğlu'nun hiçbir fonksiyonu yoktur. Zavallı konumdadır. Milletvekili listesinden seçim stratejisine varıncaya kadar, hatta söyleyeceği her sözü, uygulayacağı her hareketi, Erdoğan'ın talimatıyla yapmaktadır."

ERDOĞAN, BARIŞ SÜRECİNİ BAŞKAN OLAMAYINCA BİTİRDİ

Fikri Sağlar, Erdoğan'ın barış sürecini başkan olamayınca bitirdiğine vurgu yaparak, konuşmasına şöyle devam etti: "Erdoğan, barış sürecini başkan olamayınca bitirdi. Ve başkanlık elden gidince kendine bağlı derin güçleri harekete geçirmekten geri durmadı. Türkiye'yi ateşin içine attı. Erdoğan istediği için gençler ölüyor. Erdoğan başkan olmayı kafasına koyduğu için çıkarı adına her şeyi yapıyor. Onun için insanın da, ülkenin de, barışın da değeri yok. Umurunda olan tek şey sultanlık. Kendinden başkasını düşünmüyor, "iktidar bende kalsın, örtülü ödenek elden çıkmasın, yoksulların çocukları ölebilir, yeter ki Bilal oğlan yaşasın!" diyor. Ey halkım, bu günleri unutmayın. Sandıkta Erdoğan'a ve AKP'ye dersini verin. 1 Kasım seçimleri bu nedenle çok önemli. Herşeye hayır diyenlere, milleti kan üzerinden bölenleri, milliyetçilik yapıp hizmet etmeyenlere, ders verin." CİHAN
<< Önceki Haber Sağlar'dan Erdoğan'a: Ne yüzle geldin Meclise? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER