Oruçlu kişide oluşan baş ağrısı nasıl önlenebilir?

Bütün Müslüman aleminin 1 yıl boyunca özlemle beklediği Ramazan Ayı nihayet kapımızı çaldı. 1 ay boyunca sürecek olan huzur iklimini sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için uzmanlar önemli uyarılarda bulunuyor..

Oruçlu kişide oluşan baş ağrısı nasıl önlenebilir?

Mübarek Ramazan ayının gelmesiyle birlikte en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri de sağlığımız. Gün boyu aç kalmak bazen baş ağrısına sebep olabiliyor. Hem oruç ibadetini ifa edip, hem de sağlığa nasıl dikkat edilir?

Samanyoluhaber.com'a özel konuşan Fatih Üniversitesi Sema Hastanesi'nden Nöroloji UzmanıYrd. Doç. Dr. Hakan Levent Gül 'Oruçluyken baş ağrısı şikayeti olan kişiler, oruçlarını açtıktan sonra ağrı için neler yapabilir?' sorusuna cevap verdi.

Gül, baş ağrısını önlemenin yolunu şöyle açıkladı:

"İftardan yaklaşık 1-1.5saat sonra kan sıvı-elektrolit ve şeker dengesi sağlanmaya başlar ve ağrılar kademeli olarak toparlar. Ancak ağrısı devam edenGerilim tip Başağrılı hastalar ağrı kesici, Migrenli hastalar migren ilaçları kullanabilirler. Ağrı sıklığı fazla olan hastalarda proflaktik tedavi(ağrının ortaya çıkma sıklığı ve şiddetini azaltan tedavi) iftar veya sahur döneminde kullanılacak şekilde düzenlenebilir."
<< Önceki Haber Oruçlu kişide oluşan baş ağrısı nasıl önlenebilir? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER