Oruç tutanların başının ağrımasının sebebi ne?

Bütün Müslüman aleminin 1 yıl boyunca özlemle beklediği Ramazan Ayı nihayet kapımızı çaldı. 1 ay boyunca sürecek olan huzur iklimini sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için uzmanlar önemli uyarılarda bulunuyor..

Oruç tutanların başının ağrımasının sebebi ne?

Mübarek Ramazan ayının gelmesiyle birlikte en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri de sağlığımız. Gün boyu aç kalmak bazen baş ağrısına sebep olabiliyor. Hem oruç ibadetini ifa edip, hem de sağlığa nasıl dikkat edilir?

Samanyoluhaber.com'a özel konuşan Fatih Üniversitesi Sema Hastanesi'nden Nöroloji UzmanıYrd. Doç. Dr. Hakan Levent Gül 'Oruç tutan bazı kişilerin gün içerisinde başı ağrıyabiliyor. Bunun sebebi nedir?' sorusuna cevap verdi.

Gül, baş ağrısının sebebini şöyle açıkladı:
"Gerek Migren, gerekse Gerilim Tipi Başağrısı olan hastalarda kan sıvı-elektrolit ( su-tuz dengesi) bozuklukları, şeker düşüklüğü ve oruç tutma esnasında zaman zaman sabrımızı yitirerek yaşadığımız ani sinirlenmeler ve gerginlik hali ağrıları tetikleyebilmektedir. Uyku ritmindeki değişiklik sonucu vücudun gerek hormonel, gerekse fiziksel etkilenimi de hem ağrı eşiğini düşürerek, hem de vücut direncini azaltarak ağrıları tetikleyebilmektedir."
<< Önceki Haber Oruç tutanların başının ağrımasının sebebi ne? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER