Sakaeli'nde içme suyu projesinin temeli atıldı


Çankırı Kurşunlu'da 'Sağlıklı Musluk İçme Suyu Projesi' temel atma töreni Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in katılımıyla gerçekleştirildi. Proje ile Kurşunlu ve 3 köyün su sorununun çözülmesi hedefleniyor.

Sakaeli köyünde düzenlenen törene siyasiler ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak, bu proje ile Kurşunlu'nun 100 yıllık hayalinin gerçek olduğunu dile getirdi.

Vali Vahdettin Özcan, "2015 yılında 1 milyon metre kare Çankırı'da kilit parke yapılacak. Bu bölgede bu miktarda kilit parke yapan başka il yok. Çok mutlu günler geçiriyoruz. Çarşamba günü Cumhurbaşkanımız ilimizi şereflendirdi. Cumhuriyet tarihi boyunca Çankırı'ya sıcak asfalt girmemişti. Bu dönem girdi. Ovacık yolunu yarın ihale ediyoruz. Çankırı'ya vali olduğumda köylerin çöpleri toplanmıyordu. Şu anda nüfus olarak yüzde 70'e vardık. Türkiye Cumhuriyeti büyük devlettir. Taleplerinizin hepsini yerine getirecektir." dedi.

Mehmet Ali Şahin de "Şu Güldürcek Barajı ne mübarek bir barajmış. Herkesin yüzünü güldürdü" diyerek sözlerine başladı. "Benim siyasi hayatta ilk göz ağrımdır Çankırı. 1987 yılında benim ilçem Ovacık Çankırı'ya bağlıydı. 28 yıl öne Çankırı'dan milletvekili adayı olmuştum. Gidemediğim çok az yer kaldı" diyen Şahin, şöyle devam etti: "Son 13 yıl içinde ülkemiz önemli hizmetler aldı. Bu DSİ daha öne yok muydu? Ama neden hizmet etmedi. Birçok ilçe Kerbela gibiydi. Biz su götürdük. Sadece Çankırı'dan bahsetmiyorum. DSİ Karabük'ün de Safranbolu'nun da su sorunu 50 yıl çözmüş bir genel müdürlük. Hem Çankırı'nın hem Karabük'ün su sorunun çözen DSİ'nin su sorununu çözen o dönem genel müdür olan Veysel Eroğlu'dur."

Türkiye'nin örnek bir ülke haline geldiğini dile getiren Şahin, şöyle konuştu: "Bugün Müslüman Türkiye örnek bir ülke. Bu örnek ülke bazılarını kıskandırıyor. Bu nedenle Türkiye'nin dönen tekerine çomak sokmaya çalışanlar var. Sizin hizmetinizde olan devletimiz ve güvenlik güçlerimiz Türkiye'nin dönen tekerine çomak sokmaya çalışanlara fırsat vermeyecek. Biz, Kurtuluş Savaşı'nda esir düşmemek için binlerce şehit verdik. Barış içinde bu coğrafyada kardeşçe yaşayacağız. Buna kimse mani olamayacak."

Daha sonra su boruları için kazılan yerlere kepçe marifeti ile borular indirildi. Mehmet Ali Şahin, tören nedeniyle kurban edilecek koyunun bir hayır kurumuna bağışlanmasını istedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Sakaeli'nde içme suyu projesinin temeli atıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER