Şanlıurfa Emniyeti'nde istihbarat skandalı

Suruç’ta 32 gencin hayatını kaybettiği IŞİD saldırısı büyük bir ihmali gözler önüne serdi. İstihbarat Şube’de IŞİD’i izlemekle görevli büroda uzman polis bulunmadığı ortaya çıktı.

Şanlıurfa Emniyeti'nde istihbarat skandalı

Türkiye’de  Emniyet bünyesinde 18  aydır yaşanan tasfiye dalgasının etkisi 32 gencin hayatını kaybettiği Suruç saldırısında zafiyet olarak kendisini gösterdi. 2 milyonu aşan nüfusuyla Türkiye’nin en büyük illerinden Şanlıurfa Suriye’de yaşanan iç savaşın ardından mültecilerin de ilk adresi olmuştu. Resmi rakamlara rağmen yaklaşık 400 bin Suriyeli mültecinin yaşadığı şehir özellikle IŞİD’in etkisiyle ‘dini motifli terör örgütleri’nin geçiş noktası haline geldi.
 
5 UZMAN POLİS VARDI
 
Şehirdeki terör tehlikesine rağmen Şanlıurfa İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün IŞİD’in de aralarında bulunduğu örgütleri takip etmekle görevli bürosunda rütbeli polis memurunun bulunmadığı öğrenildi. Emniyet kaynakları aynı büroda 1,5 yıl öncesine kadar El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide ve IŞİD gibi terör örgütleri konusunda uzman 5 polisin bulunduğunu belirtti.  
 
TEHLİKEYE RAĞMEN!
 
İstihbarat ve terör konularında uzmanlaşmış 14 polis şefinin ise kızak görev olan müdüriyet emri görevinde atıl olarak tutulduğu belirtildi. Tasfiye edilen polis şeflerinin yerine amir personel alınmadı. Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Büro Amirliği de bir polis memuruna emanet edildi. Güvenlik uzmanları IŞİD tehlikesine rağmen uzman polis eksikliğinin saldırıya zemin hazırladığını ifade etti.

EMNİYETTE İZİNLER İPTAL

Saldırının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü flaş bir kararla teşkilattaki tüm izinleri iptal etti. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün gönderdiği talimatta yıllık ve mazeret izinlerinin kullanımı ikinci bir emre kadar yasaklanırken izinli polislerin de hemen görev başına dönmesi istendi. Ayrıca 2015 yılı itibariyle ‘şark’ olarak bilinen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki illere tayini çıkanların da 5 Ağustos’a kadar görevlerine başlaması istendi.

MİLLET GAZETESİ
<< Önceki Haber Şanlıurfa Emniyeti'nde istihbarat skandalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER