Sberbank CEO'su Gref: Petrol fiyatlarında son sözü artık OPEC söylemiyor


Rus bankası Sberbank'ın CEO'su German Gref, son dönemdeki petrol fiyatlarında son sözü artık Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) söylemediğini, Çin'in durumu ve doların güçlenmesinin anahtar rol oynadığını ifade etti. Gref, petrol piyasasında büyük finansal oyunlar oynandığını öne sürdü.

Sberbank CEO'su Gref, "OPEC in artık kısa vadede psikolojik etkide bulunabilir. Bugün OPEC, artık pazarı kontrol etmiyor, pazarda tamamen başka faktörler etkili. Bugün pazar daha çok Çin Yuanı'nın devalüasyonuna tepki veriyor. Bugün Çin'in ekonomik durumu anahtar pozisyonda." diye konuştu.

Gref, Rus rublesinin değer kaybetmesinin her ne kadar Rusya'nın bankacılık sistemi açısından hassas olsa da Sberbank açısından kritik olmadığını sözlerine ekledi. German Gref, "Burada sorun bankaların ne kadar ek kredi karşılığı üretmek zorunda olduğu ile ilgil.i" dedi. Rublenin devalüasyonunun doğrudan sermaye yeterliliği ile bağlantılı olduğunu ifade eden Gref, bankaların bu yüzden ek geçerli kredi karşılığı üretmeleri gerektiğini kaydetti.

German Gref, "Şu anda durum kritik değil, her şey tıkanmanın ne kadar büyük olduğuna bağlı." diye ekledi. Sberbank CEO'su, Rus parasının devalüasyonunun, dövize sabitlenmiş olduğu için Rus ekonomisi için çok hassas olmadığını vurguladı.


CİHAN
<< Önceki Haber Sberbank CEO'su Gref: Petrol fiyatlarında son sözü artık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER