'Seçimlere gidilirken ülke yangın yeri'


Büro Emekçileri Sendikası Adana Şube Başkanı Sabahat Mutluay, 7 Haziran seçimleri sonrası ortaya çıkan halk iradesinden hükümet çıkarmamak için her yolu deneyenlerin, ülkeyi tarihin en hızlı erken seçimi ile karşı karşıya bıraktığını söyledi. Mutluay, "1 Kasım'da yapılacak seçimlere gidilirken ülkemiz yangın yeridir." dedi.
Mutluay, sendika üyeleriyle birlikte İnönü Parkı'ndaki basın açıklaması yaptı. Sabahat Mutluay, 13 yıllık AK Parti iktidarında barışı dilinden düşürmeyenlerin, 'barış süreci için siyasi geleceğimize mal olsa da bu süreçten vazgeçmeyiz' diyenlerin, söz konusu siyasi ikballeri olunca gözlerini kırpmadan ülkeyi kaos ve çatışma ortamına sürüklemekten geri durmadıklarını anlattı.
Mutluay, şöyle devam etti: "90'lı yıllar olarak ifade edilen çatışma sürecine paralel ülkemizde yaşananlar kanımızı dondurmaktadır. Etnik kimliğinden dolayı linçe uğrayan siviller, esnaflar, hareket halindeki otobüslere yönelik taşlı saldırılar, bir arada yaşam kültürümüzü zedelemektedir. Son günlerde gündeme oturan Cizre'de yaşanan sokağa çıkma yasağı, hastaneye götürülemediği için ölen bebekler, defnedilemediği için buzdolabında saklanan cesetler yaşadığımız yüzyılla bağdaşmamaktadır. Ortaya çıkan linç kültürü sonrasında herkes suçu birbirine ata dursun, burada yok edilmek istenen kardeşliğimiz ve bir arada yaşama irademizdir. Asker, polis ve sivil yurttaşlarımızın cenazelerinde Türkçe, Kürtçe ağıtların birbirine karıştığı bir süreçte, siyasi iktidara yönelen tepkiler ortadadır. Herkes birbirine 7 Haziran'dan sonra ne değişti, sorusunu sormaktadır. Acılı insanlarımızın feryatlarına bile tahammül gösteremeyen siyasi iktidar, asker ve polis ailelerini bile hedef gösterebilmektedir."

SATIN ALMA GÜCÜMÜZ DÜŞTÜ
1 Kasım'da yapılacak erken genel seçime giderken ülke ekonomisinin kırmızı alarm verdiğinin maliye bakanı tarafından ifade edildiğine dikkat çeken Mutluay, "Dolar tarihi rekorlarına her geçen gün yenisini eklemektedir. Başta dolar olmak üzere döviz artışlarının emekçilere hayat pahalılığı olarak yansıdığı ortadadır. Her geçen gün satın alma gücümüz düşmekte, yoksulluk sınırı rakamı altında çalışmaya mahkum edilen kamu emekçilerinin yaşamları zorlaştırmaktadır. Belki de tarihte ilk defa imzalanan bir toplu sözleşmenin ilk sonucu olarak maaşlarımızda emekli keseneği artışından kaynaklı 20 TL düşüşü hep birlikte yaşayacağız. Aynı zamanda milyonlarca kamu emekçisinin maaşı Eylül ayı itibarı ile bir üst vergi dilimine gireceğinden yüzde 5'lik bir kayıpta bizleri beklemektedir. Bunun adı hırsızlıktır, bunun adı vergi adaletsizliğidir."
CİHAN
<< Önceki Haber 'Seçimlere gidilirken ülke yangın yeri' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER