Şehit annesi: Ağlamayın dik durun, Burhan'ım üzülmesin


Diyarbakır'da şehit olan Astsubay Üstçavuş Burhan Kaplan'ın annesi Hacıkadın Kaplan, herkesi ağlattı. Hacıkadın Kaplan, "Ağlamayın, dik durun, Burhan'ım üzülmesin." dedi.

Diyarbakır'daki operasyonda ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılan Astsubay Üstçavuş Burhan Kaplan (31), müdahalelere rağmen şehit oldu. Daha önce Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görev olan şehidin, 5 yıl önce kendi isteği ile Özel Kuvvetler Komutanlığı'na geçtiği öğrenildi. Birliği Ankara'da bulunan şehidin gönüllü olarak geçici görevle Diyarbakır'daki terör operasyonlarına katıldığı belirtildi. Kaplan, Diyarbakır'daki son görevinde yaşanan çatışmada ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede şehit düştü.

Acı haber dün Kayseri'deki baba ocağına ulaştı. Bugün ise şehidin cenazesi memleketine hava yoluyla, buradan da doğum yeri olan Melikgazi ilçesine bağlı Ağırnas Mahallesi'ne getirildi. Burada şehidin yakınları gözyaşları içinde cenazeyi karşıladı. Anne Hacıkadın ve baba Aytüner Kaplan ile şehidin kardeşleri ve yeğenleri tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Anne dakikalarca oğlunun ay-yıldızlı bayrağa sarılı tabutunu okşadı, öptü. Anne Kaplan, "Burhan'ım bizlerin üzülmesini istemezdi. Ağlamayın, dik durun. Burhan'ım üzülmesin." dedi.

Cuma namazı sonrasında mahalle meydanında cenaze namazı kılındı. Ardından binlerce kişi, şehit için oluşturulan kortejde yürüdü. Terör örgütüne tepki gösteren binlerce insan, cenazenin toprağa verilmesi sırasında dualar etti. Kayseri Valisi Orhan Düzgün, şehidin üzerindeki ay-yıldızlığı bayrağı ve fotoğrafı şehidin annesine verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit annesi: Ağlamayın dik durun, Burhan'ım üzülmesin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER